Gość Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Artyleryjska grupa warowna BoudaHi,I would like ask you for language revise of Polish texts on our web page Klub BOUDA" www.tvrz-bouda.czMany thanksDobrý denMůžete prosím pomoci zkontrolovat polské texty na našich webových stránkách Klub BOUDA" www.tvrz-bouda.cz ?děkujiMilan DupalKlub BOUDA - předsedamdupal@centrum.cz
mietek Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Miło że pamiętają o Polakach.1) ........rekonstrukcji obiektów grupy warownej, twego niezwykłego przykładu poruszającej .... twego=>tego2) Dalej do podziemi zejdziemy drogą po równi pochyłej, na której...równi pochyłej=>pochylni, schodach??3) Podczas mobilizacji powszechnej w GW znajdowała się część przewidzianej amunicji artyleryjskiej – łącznie zgromadzono ponad milion nabojów karabinowych kal. 7,92 mm.artyleryjskiej=>strzeleckiej??4) ...pokrywać dolinę kralicką, wspierać ogień ...dolinę kralicką=>Dolinę Kralicką5) ...który można zwiedzić w ramach trasy pełnej..trasy pełnej=>pełnej trasy6) Łącznie jego uzbrojenie miało tworzyć 6 ckm wz. 37tworzyć 6 ckm =>tworzyć: 6 ckm...Tyle zauważyłem, generalnie OK, ale czasami zbyt długie i mało czytelne zdania.
Jasiek Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 tu jest mapka http://www.bunkry.cz/bouda/images/mapa_kpo.jpg
Magach7 Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 Byłem tam rok temu- ciekawe miejsce chociaż tylko obiekt wejsciowy jest w dobrym stanie. Po reszcie bunkrów tej grupy warownej nie zostało zbyt dużo... Dla zainteresowanych z Warszawy (nie mam skanera) mam dużo książek, map, zdjeć fortyfikacji z pogranicza Czesko Niemieckiego (teraz Polskiego)
past Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 ciekawa twierdza , Czesi mieli pas umocnień równolegle do granicy z Rzeszą, udostępnione jest kilka obiektów , część tylko w wakacje , polecam opis w ostatniej ksiązce Pani Lamparksiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.