Skocz do zawartości

Prosim pomoc s překladem - Artyleryjska grupa warowna Bouda

Gość Milan Dupal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Artyleryjska grupa warowna Bouda

Hi,
I would like ask you for language revise of Polish texts on our web page Klub BOUDA" www.tvrz-bouda.cz
Many thanks

Dobrý den
Můžete prosím pomoci zkontrolovat polské texty na našich webových stránkách Klub BOUDA" www.tvrz-bouda.cz ?
děkuji

Milan Dupal
Klub BOUDA - předseda
mdupal@centrum.cz
Napisano
Miło że pamiętają o Polakach.

1) ........rekonstrukcji obiektów grupy warownej, twego niezwykłego przykładu poruszającej .... twego=>tego

2) Dalej do podziemi zejdziemy drogą po równi pochyłej, na której...równi pochyłej=>pochylni, schodach??

3) Podczas mobilizacji powszechnej w GW znajdowała się część przewidzianej amunicji artyleryjskiej – łącznie zgromadzono ponad milion nabojów karabinowych kal. 7,92 mm.

artyleryjskiej=>strzeleckiej??

4) ...pokrywać dolinę kralicką, wspierać ogień ...dolinę kralicką=>Dolinę Kralicką

5) ...który można zwiedzić w ramach trasy pełnej..trasy pełnej=>pełnej trasy

6) Łącznie jego uzbrojenie miało tworzyć 6 ckm wz. 37
tworzyć 6 ckm =>tworzyć: 6 ckm...

Tyle zauważyłem, generalnie OK, ale czasami zbyt długie i mało czytelne zdania.

Napisano
Byłem tam rok temu- ciekawe miejsce chociaż tylko obiekt wejsciowy jest w dobrym stanie. Po reszcie bunkrów tej grupy warownej nie zostało zbyt dużo... Dla zainteresowanych z Warszawy (nie mam skanera) mam dużo książek, map, zdjeć fortyfikacji z pogranicza Czesko Niemieckiego (teraz Polskiego)
Napisano
ciekawa twierdza , Czesi mieli pas umocnień równolegle do granicy z Rzeszą, udostępnione jest kilka obiektów , część tylko w wakacje , polecam opis w ostatniej ksiązce Pani Lamparksiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie