Skocz do zawartości
  • 0

Garłacz !!

wasqez

Pytanie

Napisano

Witam
Znalazlem granat nasadkowy przeciwpancerny (G. G. Pzgr. 40)
o działaniu kumulacyjnym. (ten pierwszy od gory na fotce , zaznaczam ze fotka nie jest moja). Z gory informuje ze grnat zostal tam gdzie go znaleziono. Teraz pytanie , jak rozpoznac czy granat jest zdeaktywowany czy nie (jest bardzo lekki). Pytam poniewaz czesto widzi sie takie granaty w kolekcjach poszukiwaczy , wiec chyba trafiaja sie okazy zdeaktywowane.

Pozdrawiam

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panie wasqez" prosze nie traktować mojego poprzedniego posta jako odpowiedzi na swoje pytanie tylko jako komentarz do swojego bezsensownego pytania.

PS
czyli ze posiadal go jakis czas nielegalnie"
Nie wiem jak to jest posiadać coś nielegalnie nigdy takiej sytuacji nie mialem, jeśli wiesz coś na temat nielegalnego posiadania broni z wlasnego doświadczenia to proszę opowiedz nam o tym .

PZDR PATRON
Napisano

Witam
Znalazlem granat nasadkowy przeciwpancerny (G. G. Pzgr. 40)
o działaniu kumulacyjnym. (ten pierwszy od gory na fotce , zaznaczam ze fotka nie jest moja). Z gory informuje ze grnat zostal tam gdzie go znaleziono. Teraz pytanie , jak rozpoznac czy granat jest zdeaktywowany czy nie (jest bardzo lekki). Pytam poniewaz czesto widzi sie takie granaty w kolekcjach poszukiwaczy , wiec chyba trafiaja sie okazy zdeaktywowane.

Pozdrawiam

Napisano
wasqez , cokolwiek takiego w ziemi jest , niech i w ziemi zostanie , albo niech to saperzy w diabły rozpieprzą .....nie tykaj tego chłopie .Co do giełdy to też radze ostrożnie podchodzić do tematu...... miałem okazje widzieć granaty ewidentnie wybrane z gleby a potem przewiercone , materiał wybuchowy napewno wyparował sam . ćwiczebne skorupy można kupić , bądź miłe dla oka (przez jakiś czas, repliki-podróby , cena 20-30 zeta).Patron - spoko porady hehehehe , nigdy nie miałeś nic co do legalności czego miałeś wątpliwości??????? cytując Cię opowiedz nam o tym"............:P
pozdrawiam
Napisano
fajne pytanie ....

bym powiedział że to nowatorskie podejście do tematu...

następne powinno być czy można sobie wykopać przewiercony karabin bo przecież takie się widuje w kolekcjach poszukiwaczy.

PZDR PATRON
Napisano
kolego wasqez co ty pleciesz ??? jak można to ci doradzić czy jest zdekowany czy nie przeciesz on ma heksogen lub cyklonit jak pamiętam i jeszcze zapalnik od tyłu odśrodkowy z iglicą i sprężyną-jak to się rozkreca to ci nie powiem trzymaj sie z dala od tego i zadbaj o to bezpieczeństwo innych -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie