amsel44 Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Napisano 16 Lipiec 2006 Wczoraj zrobilem maly rajd ,pojechalem rowerem z wrocka do srody slaskiej,odwiedzic kolge. smigalem sobie troszke bocznymi drogami i zwiedzalem" zlomiki.efekty widzicie ,koszty ! >kawalek lebela gratis natomiast zlomiki to cena 2-ch piw. z powrotem jechalem do sobotki,odwiedzajac kolejnego znajomego.pogoda dopisala (tylko ok.24st.), zdobycz poprawila humor i jeszcze rafilem " podczas rozmow z tubylcami na kolejne cenne info.cos jeszcze.
amsel44 Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Napisano 16 Lipiec 2006 to owa tajemnica , zachowany 1-szo wojenny pomnik ,widac miecz i listek.(slabe zd. bo zrob.telef.)
amsel44 Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Napisano 16 Lipiec 2006 czesciowo widoczne napisy ,poswiadczajace miejsce i rok smierci (zatynkowane).trafilem tam stojac i robiac zdjecia na fajnego goscia majacego 12 lat w 1946 ,pytany o okopy itp. oswiadczyl ze pamieta kilka pocietych czolgow stojacych do 1947-8. umowilem sie na wycieczke.jestem wiec hepi" ,bedzie zabawa. teraz koszty , 3-y lody , 2,5 litra wypitej wody , wieeelka bula oraz bezmiar pedalowania, spowodowalo ze zaliczam dzionek do bardziej udanych .pozdrawiam masel44.
Tuszek Napisano 16 Lipiec 2006 Napisano 16 Lipiec 2006 Ładny Mannlicher :)Kurcze, niektórzy to mają szczęście, ja niedawno pół Wrocławskich złomów zjeździłem i nawet łuski nie znalazłem ;)
pawel_breslau Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Amsel44-ten na górze to nie polak?Pozdrawiam.Paweł
amsel44 Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 Sadzisz Pawel ze to jest mozliwe ? gdzies w poznanskim lubelskim to owszem ale tu ?. pewnie to frycek ,ale musze go oskrobac" i zobacze .jesli bedzie cos ciekawszego to dam znac. Tuszek ,ty zacznij zwiedzac" zlomy gdzies dalej od wrocka , to lepsza metoda ,bo tu (miasto) juz generalnie 99% zlomow obstawionych !. jeszcze jedno, ja mase motocykli (czytaj czesci) dostalem po okolicznych zlomach ,wiec tylko pytaj ... a trafisz i cos wojskowego.pozdrawiam amsel44.
Tuszek Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Części motocyklowych też szukam :) jeden złomik mam koło mnie, i się dogadałem z mistrzem że będzie odkładał militarke.Ale muszę wsiąć na rowerek i pojechać za Wro w poszukiwaniach :)
amsel44 Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 Nooo, Tuszek powialo optymizmem wiec wsiadaj na roweraska i jedz. zreszta zobaczysz z tego siodelka lepiej i wiecej widac.pogoda piekna pozwala na spokojne rajdy od 30-100km.ja miejsca wykopkow do ok.20km zwiedzam tylko rowerkiem .(jesli pogoda pozwala.)pozdro.amsel44ps. ogromna frajda jest sama jazda.
Tuszek Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Hehe, ja jbardzo lubię smigać na rowerku więc od razu porozkoszuję się jazdą i spożytkuje ten czas na szukanie złomów w podwrocławskich wsiach i mniejszych miasteczkach :)A może jak przychacze jakiegoś dziadzie, i się go popytam to może wyciągnie z szopy jakiegoś mauserka :P
amsel44 Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 O kurcze , Tuszek ja wprowadzam zakaz jazdy roweraskiem w celach tropicielskich do rejonow sr.sl i sobotki ,jeszcze wymieciesz" mi wszystkie wynalazki hehehe.pozdro amsel44.
Tuszek Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 a może ta Środa Śl. i Sobótka to taka zmyłka żebym tam pojechał a Ty mi z innych złomów zmieciesz to co najlepsze sprzed nosa? :P
amsel44 Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 jasne , ja klamalem ! ale jesli mowie ze klamie ,a mowilem prawde to klamie " to jakie sa fakty ?pozdro amsel44 :)
amsel44 Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 Witam, dzisiaj rano zrobilem sobie wycieczke do pewnego milego pana , spowodowala to jego opowiesc o przypadkowym wykopaniu (oral) szkielek" (?).jade... te szkielka (jak widac) to mysle czesc zakopanej porcelany, wyoral jeszcze 2 talerzyki i filizanke ( niestety zniszczone).zabawa trwala ok 1,5 godz. i zakonczyla sie pelnym standardowym sukcesem >hehehe >>czyli 2-ma garami i stara lopata . jednak jest szansa by zakonczyc sprawdzenie sukcesem, otoz po koszeniu kukurydzy mam mozliwosc spenetrowania dokladnie miejsca gdzie byly te szkielka.
amsel44 Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 panowie , ja wprawdzie ptaszki to preferuje w postaci rosolku, ale ten gatunek wielkiego golebia (king) jest piekny. zdjecie slabo oddaje wielkosc , dowiedzialem sie ze one maja czasami wage ok. 1 kg. wlasciciel jest oczywiscie hodowca.
amsel44 Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 zaliczylem kapiel w miejscowosci obok maniowa i taki widoczek .sredniowieczne krzyze pokutne.( moze to tylko starsze znaki drogowe(?) ,adaptowane w sredniowieczu)fajny dzionek.pozdro.amsel44
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.