Skocz do zawartości
  • 0

łuska z ...Tesco:)

Czarek

Pytanie

Napisano

wczoraj wybrałem się na zakupy do Tesco...i...na transporterze z wodą mineralną pomiędzy zgrzewkami leżała taka oto stalowa łuseczka-na zdjęciu dla porównania z mauserowską-nie dochodzę jak w Tesco się znalazła-ale co to jest?pierwszy raz widze taka łuseczkę-jakby 3 krotnie zmniejszana średnica...ma ktoś pomysł co to za diabełek?

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moja aluzja do AK-47 dotyczyla amunicji w tasmie do tej broni. A co do samej luski przyznalem sie, ze nie jestem znawca tematu. Sugerowalem sie jej stanem i niecodziennym wygladem. Pamietam, ze kiedys widzialem amunicje karabinowa jesli to mozna tak nazwac w trzystopniowej lusce.No cóz czlowiek cale zycie sie uczy.
pozdrawiam
Napisano
He he Gość miał pewnie taśme z jakiegos innego karabinu ale na 100% były to łuski od kałacha... cholerka mogłem zdjęcie zrobić :( bo nieźle to wygladało :D

pzdr.
Napisano
he he he od razu poprawił mi sie nastrój jak zobaczyłem kto dodał posta po moim:D i od razu myśl... co tym razem nam tu Fiodor przytoczył :D :D no przyajmniej raz mnie poparłeś :D:d dzięki i pozdro :D :D :D
Napisano
no dokładnie ta sama.....Nawet łuseczki w podobnym stanie były. Cplstahl mnie zmartwił bo juz myslałem,ze znou walnołem głupote ale NIE :D :D a jedak niejestes taki zły jak mi sie wydawało:D nawet
Napisano

wczoraj wybrałem się na zakupy do Tesco...i...na transporterze z wodą mineralną pomiędzy zgrzewkami leżała taka oto stalowa łuseczka-na zdjęciu dla porównania z mauserowską-nie dochodzę jak w Tesco się znalazła-ale co to jest?pierwszy raz widze taka łuseczkę-jakby 3 krotnie zmniejszana średnica...ma ktoś pomysł co to za diabełek?

Napisano
wydaje mi sie ze to od kałacha ślepak... ale moge sie mylić... widziałem juz u jednego handlarza militariów takie same łuseczki w taśmie... z tąd moje stwierdzenie ze to od kałacha..

pzdr.
Napisano
Vasili czytajac twoj post o amunicji do AK-47 w tasmie niezle sie usmialem. Odrazu widac, ze byles w wojsku i to razem z Sirpiotrem. Trzymal ktorykolwiek z was kiedys kalasznikowa w rekach, jesli tak to pewnie plastikowego z odpustu. A po zatym luska wyglada na stara , nie znam sie na tym dobrze, ale co najmniej z I WS i mozee to byc mauser.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie