tominml Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2006 Wiem gdzie znajduje się bunkier który został odnaleziony przypadkiem w latach '60-tych i odrazu zasypany. Nie wierzyłem w to ale faktycznie ukształtowanie terenu w tym miejscu coś mówi:) Jest ktoś chętny na odkopanie tego reliktu?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 A daleko to od Warszawy? Ile kilometrów?, ale jak nic w nim nie będzie to co? A wiesz może gdzie dokładnie jest do niego wejście?, i jaki on jest niemiecki czy polski?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WLA42 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Witam! chętnie dołączę się do tematu bunkra. I tak działam w tym rejonie - bo to fajny rejon jest!!! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasztan102 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Jestem ze Świecia i nie słyszałem nigdy o żadnym zasypanym bunkrze w Świeciu. tominml - napisz gdzie ten bunkeier miał się znajdować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2006 :) no bez przesady...sam musze przy tym być!!!!!!!A niestety wyjeżdżam i wrócę pod koniec sierpnia, wtedy możemy to sprawdzić.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 tia.......-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 Tia tia ale sprawdzic mozna. Koles twierdzi ze trafili na niego podczas kopania pod elektryke czy cos tam, w kazdym badz razie nie byl to jakis moloch i ktos tam z robotnikow wchodzil. on sam jak twierdzi bal sie min...nie wiem, nie widzialem wejscia, ale zaprowadzil mnie w to miejsce i lokalizacja bylaby jak najbardziej uzasadniona. Mieszkam za daleko od Świecia zeby czesto sie tam pojawiac ale jesli jest ktos chetny to sprawdzic to moze jeszcze w tym roku sie uda.Kto chetny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 No i zawsze mogla to byc po prostu ziemianka z dobrze zachowanymi sciankami i sufitem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Witam.Daj znac na prv.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arizonablue Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 zawsze chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arizonablue Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 zawsze chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 na priva proszę jakby co. daleko nie mam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 jak by co , chętnie pomoge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 wombi, jeśli weźmiesz ze sobą swój magiczny termosik, to nawet Cię podwiozę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 magiczny termosik zawszę i wszędzie :) W gruncie rzeczy on nie jest az tak wazny jak jego zawartość. Ale jak narazie , zapadła Cisza w sprawie bunkra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Jeśli już coś tam jest to stawiałbym na schron amunicyjny baterii w Wiągu/Świeciu, wiecej można poczytać tuhttp://fortyfikacje.net/forum/viewtopic.php?t=807&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon Degrelle Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 a co tam w Grudziądzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2007 Witam wszystkich chętnych na poszukiwania. Uprzedzam że nie daje gwarancji na to, że do teraz coś tam jest. Facet był tam ze mną w zupełnie innej sprawie a o tym wspomniał przypadkowo więc specjalnie pojechalismy w to miejsce. Teraz jest to pole orne, widac zagłębienie, Zrobiłem fotke, jak znajde to wrzuce na forum. Generalnie mysle że warto sprawdzić przynajmniej kolejna legendo- tajemnica zostanie zweryfikowana. Jeśli jest ktoś chętny na akcje to czemu nie, ale jeszcze w tym roku. piszcie na maila: steinbach@interia.eu ( bez skojarzeń prosze ) Mieszkam obecnie w wawie wiec mam kawalek drogi do swiecia...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.