Skocz do zawartości

Świecie n.Wisłą-zasypany bunkier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiem gdzie znajduje się bunkier który został odnaleziony przypadkiem w latach '60-tych i odrazu zasypany. Nie wierzyłem w to ale faktycznie ukształtowanie terenu w tym miejscu coś mówi:) Jest ktoś chętny na odkopanie tego reliktu?

pozdro
Napisano
A daleko to od Warszawy? Ile kilometrów?, ale jak nic w nim nie będzie to co? A wiesz może gdzie dokładnie jest do niego wejście?, i jaki on jest niemiecki czy polski?

Pozdr.
Napisano
Witam! chętnie dołączę się do tematu bunkra. I tak działam w tym rejonie - bo to fajny rejon jest!!! Pozdro!
Napisano
:) no bez przesady...sam musze przy tym być!!!!!!!A niestety wyjeżdżam i wrócę pod koniec sierpnia, wtedy możemy to sprawdzić.

Pozdro
  • 1 year later...
Napisano
Tia tia ale sprawdzic mozna. Koles twierdzi ze trafili na niego podczas kopania pod elektryke czy cos tam, w kazdym badz razie nie byl to jakis moloch i ktos tam z robotnikow wchodzil. on sam jak twierdzi bal sie min...nie wiem, nie widzialem wejscia, ale zaprowadzil mnie w to miejsce i lokalizacja bylaby jak najbardziej uzasadniona. Mieszkam za daleko od Świecia zeby czesto sie tam pojawiac ale jesli jest ktos chetny to sprawdzic to moze jeszcze w tym roku sie uda.
Kto chetny?
Napisano
magiczny termosik zawszę i wszędzie :) W gruncie rzeczy on nie jest az tak wazny jak jego zawartość. Ale jak narazie , zapadła Cisza w sprawie bunkra
Napisano
Jeśli już coś tam jest to stawiałbym na schron amunicyjny baterii w Wiągu/Świeciu, wiecej można poczytać tu

http://fortyfikacje.net/forum/viewtopic.php?t=807&start=0
Napisano
Witam wszystkich chętnych na poszukiwania. Uprzedzam że nie daje gwarancji na to, że do teraz coś tam jest. Facet był tam ze mną w zupełnie innej sprawie a o tym wspomniał przypadkowo więc specjalnie pojechalismy w to miejsce. Teraz jest to pole orne, widac zagłębienie, Zrobiłem fotke, jak znajde to wrzuce na forum. Generalnie mysle że warto sprawdzić przynajmniej kolejna legendo- tajemnica zostanie zweryfikowana. Jeśli jest ktoś chętny na akcje to czemu nie, ale jeszcze w tym roku. piszcie na maila: steinbach@interia.eu ( bez skojarzeń prosze ) Mieszkam obecnie w wawie wiec mam kawalek drogi do swiecia...:(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie