huk 100 Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 W książce Leo Kesslera –KOMANDO- natrafiłem na takie materiały strona 108-sory ale nie lubię pisać więc daje skan- jak będzie słabo widoczny to przepisze. Proszę zwrócić uwagę na datę rozmowy-29 lipiec 1943 –a Gen. zginą 4 lipca. Angole już nie muszą otwierać archiwum .A jakie jest wasze zdanie na ten temat ????-pozdro
rob Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 czyniąc aluzje" to juz słowa komentatora/autora. nikt nie wie czy on czynił aluzję czy też nie. mimo wszystko trudno sikorskiego uznać za wroga churchilla. aż tak to chyba nie. już wystarczy ze niemcy mają go za zbrodniarza.Rownie dobrze radziecki wywiad mógł zorganizować wypadek tak aby wygladał on tak jakby uczyniony był ręką anglików.
kopijnik2 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 i vice versa, i jeszcze Niemcy, i jeszcze nasi...byłby to zamach zbiorowy dla korzyści wszystkich...a najpiękniejsze jest to, że jak wszyscy są winni to nikt nie odpowiada...
huk 100 Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Napisano 8 Lipiec 2006 tyle klekania na inny wątkach a teraz jak- macie czarne na białym to cisza ???????No dobra nie idzie w dół-pozdro
M-i Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Przecież ta książeczka to nie dowód, lecz kolejna wersja kolejnej hipotezy. Jednak otwarcie archiwów jest potrzebna. Bo co jeden autor to inna wersja hipotezy, a nie faktu.
huk 100 Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Napisano 8 Lipiec 2006 wiem że książka to nie dowód-ale jeszcze nigdzie nigdy nie wyczytałem niczego podobnego ???!!!Nie wydaje mi sie żeby autor pisał to tak od siebie-myśle ze na czym sie musiał opierać-pozdro
RESTY Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Witam miłosników historii!Chciałbym dozucic osiem fotek z pogrzebu Sikorskiego.
RESTY Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 8 ostatnie przedstawia samą mogiłę po pogrzebie. Skany zdjęćrobiłem z orginalnych zdjeć które są w moim posiadaniu.
RESTY Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 2i 8 mogą pochodzić z jakichs pózniejszych uroczystości rocznicowych .Wszystkie zdjecia nabyłem od jednej osoby ,ojciec tej Pani był uczestnikiem tych wydarzeń lecz nigdy specjalnie nie chciał o tym opowiadać.Na 4 widac wykopany grób jeszcze przed pogrzebem oraz pasy do opuszczenia trumny.Skany tych zdjęć posłałem też do redakcji może Odkrywca zrobi jakiś artykuł,publikował je też KRUKU na poszukiwaniach .pl w galerii.
RESTY Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 7 jest wykonana na innym papierze fotograficznym choc tego samego formatu.
RESTY Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Przepraszam chodziło o 8 na której jest widoczny krzyż
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.