huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 Trafiłem w starych magazynach OC- powiedzieli mi ze parę lat temu kasowali i wyrzucili na złom hełmy niemieckie z zamalowaną kalkomanią-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 a nie mieli tam tego więcej?a napewno potrzebne Ci są te hajerki?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 a jak myślisz ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 no myślę że taki brudne wstrętne takie fujfujfuj jakich nikt by nie chciał złomy nie sa Ci do niczego potrzebne..i z miłą chęcią i przyjemnoscią oddasz je za symboliczną złotówkę(co ja mówie...gratis:)))Czarkowi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 ludwik i ajaks gratis, jutro przesyłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 no widze że coraz lepiej-kopijnik2 !!!! ciekawe jak to zrobisz ???trzymamy cie za słowo !!!!!-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 To są magazyny obrony cywilnej???Jak mozna takie odszukac i tam sie dostac?bo nie wiem czy w lodzi takie sa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 U mnie były, ale zlikwidowali zanim zacząłem pracować. Kiedyś każda większa firma państwowa musiała posiadać taki magazyn. Wszystko poszło chyba na złom.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2006 Mlody Mauser w Łodzi to ty dopiero masz pole do popisu-tam było tyle firm że szok a piwnicach każdej z nich musiał być mag.OC zgadza sie ze większość juz pokasowali ale można jeszcze coś odnależć w piwnicach po tych magazynach-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Nie pisz caly nick tylko: Mlody. A jakie firmy ... bo moze warto sie przejsc.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2006 Mlody -to ty jesteś z Łodzi a nie ja !Ja za ciebie roboty nie zrobie !Ja tylko jestem w Łodzi na Moto Weteran Bazar-pozdor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 a jakie firmy to posiadaly??bo wiecie firm jest mnustwo:P a kopalnie mialy cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podziemny_Kosmos Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Każdy większy zakład posiadał formacje OC a więc także magazyny z wyposażeniem dla nichZtym że po roku 1989, gdy zaczęto prywatyzować zakłady, nowi właściciele najczęściej likwidowali zakładowe OCDziś największą szansę na znalezienie czegokolwiek masz w zakładach będących nadal własnością państwa, oraz w zakładach produkujących materiały niebezpieczne - w nich zazwyczaj dla bezpieczeństwa pozostawiono formacje OC więc pewnie też i magazyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Jeżeli już namierzymy taki magazyn,jak się do niego dostaniemy?.Pójdziemy na Biuro Przepustek i poprosimy o przepustkę do magazynu.Toż pierwszy lepszy wartownik wywali nas na kopach.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Gdy jeszcze pracowałem w PSS Społem" Kutno (dwa lata temu) średnio raz na miesiąc/dwa mieliśmy zebranie Kierowników OC w mieście Kutno. Zwykle Kierwonicy nie mieli czasu i wysyłali zastepców" czyli z PSS-u zwykle ja:). Urząd Miasta ma Wydział OC" i będzie miał też aktualny spis posiadanych przedmiotów w magazynach poszczególnych zakładów pracy. W Kutnie było tych magazynów około 15. Takich fajnych fantów w moim magazynie nie było, ale w innych nie bywałem.O ile dobrze pamiętam to pod koniec 2003 lub w 2004 wywalaliśmy wszystko z magazynów do roku produkcji 1975. Problemy największe byłe z utylizacją masek i pochłaniaczy p-gaz. Ktoś wymyślił że na śmietnik nie można. PowodzeniaDarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podziemny_Kosmos Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Darku419 - Najprościej będzie jeśli zadzwonisz do zakładu i poprosisz do telefonu kogoś kto jest tam odpowiedzialny za magazyn OCNatępnie osobę tą papytasz czy mają na wyposażeniu sprzęt sprzed 1946 r.Co do tego,iż Urząd Miasta ma "Wydział OC i będzie miał też aktualny spis posiadanych przedmiotów w magazynach poszczególnych zakładów pracy" to nie sądze aby w tych spisach były dokładne dane typu hełm niemiecki wz. 35" czy coś w tym stylu.Są tam raczej dane ogólne - hełmy szt.200, maski przeciwgazowe szt.100 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 :) to zależy od tego co przy remanencie podaje magazynier:)Ja w papierach i magazynie miałem wszystko typami i rocznikami i tak było podane na stanie w U.Miasta.Ale pewnie bywa i tak że sztuka jest sztuka":) Pozdrawiamdarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrju241 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Młody Mauser ,jeden schron OC" był na Brusie na Konstantynowskiej,przy posesji na przeciwko zajezdni MPK i jeszcze tam stoi ,kiedys tam byłem,ale jakiś warjat to potem podpalił,i z jednej strony wejście zasypali gruzem a z drugiej zaspawali drzwi,i wejść sie nie da,a szkoda bo było tam troche gratów... maski,kombinezony OP1 i L 2 syreny alarmowe hełmy itp.. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.