Czarek Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 bardzo przyjemne hełmiki tytusie:)a ode mnie dziś coś...co na 1szy rzut oka wygląda jek francuski adrian wz.26... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 jednakże dokładne przyjrzenie się sylwetce hełmu -inny kąt załamania daszków a także otworki pod grzebieniem wskazują jednoznacznie na strażackiego adriana wz.23..ale co z tym mocowaniem fasunku od 26stki???no nic...trzeba będzie zasięgnąc opinii kolegi z Francji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 dziwnie rzadko spotykany w sprzedaży-hiehie-iały kruk prlu";)))hełmik wz.67 wersja dla Zomo z pilotką domontowaną do wyposażania wewnętrznego i orłem zielonym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 a na koniec hełm rumuński wz.1973...tu ładnie opisane i obfocone są różnice między nim a hełmikami 2go wojennymi holenderskimi na których był wzorowanyhttp://www.cascoscoleccion.com/rumania/rum73.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Hełm chyba Austryjacki pierwszo wojenny. Moze ktos wie cos wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Radosna tworczość wnętrza wykonana na wzor z dostępnych elementow:] Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Fajny austriacki Berndorfer" wz. 17.Ten ciekawy wywietrznik służył też do mocowania pancernej blachy czołowej za pomocą rzemienia...pzdr. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Październik 2006 Autor Share Napisano 24 Październik 2006 austriacki owszem charakterystyczny kształt fabryki Berndorfer:)czy jest może na szprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Hmmm a mi sie wydaje ze jest to wz.16. Czy ktos ma wiedze na jego temat?:] I sie podzieli wszystkim co wie?:)Pozdr.Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 M40 z tarczką SS naklejonej po złej stronie. za duzo nei widać po tej tarczce ale ma czarna obramowke. Niby zagraniczni ochotnicy słuzacy w SS czerwona tarcze zakrywali kolejnym symbolem SS. Chyba ze ktos inaczej uwaza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 Normalny M42 bez tarczek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 wkład... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 Dobrze da sie przecedzac przez niego:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 sgn" tu znajdziesz szczegóły wygladu berndorfera:http://www.cascoscoleccion.com/austria/ausbern.htmpzdr. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Fajny rogacz, może kiedyś też będę miał takiego.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 M-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 M-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 M-42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 M-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 M-40 (ten sam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 kolejny M-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morus Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 oto moje gary niemieckie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morus Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 mały m 35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.