tominml Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Dostałem dzisiaj od gościa taki lańcuszek???????twierdzi że kiedyś niemcy używali tego jako zapięcia na szyje pod coś tam. Nie znam się na tym może ktoś wie?Metal albo miedź albo brąz. Długość 36cmPozdro
tominml Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 Może jakieś fotki, linki czy inne info?
tominml Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Dostałem dzisiaj od gościa taki lańcuszek???????twierdzi że kiedyś niemcy używali tego jako zapięcia na szyje pod coś tam. Nie znam się na tym może ktoś wie?Metal albo miedź albo brąz. Długość 36cmPozdro
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Wyglądałoby na łańcuch od ryngrafa żandarmerii, ale nie jestem pewien. W tych które widziałem w necie ogniwa łańcucha są płaskie.
Darek419 Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 http://www.germanmilitaria.com/Heer/11ClothInsignia2.html
tominml Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 może ma ktoś jakieś pomysły od czego dokładniej?
tominml Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 Dzięki Ol.. ale chodziło mi o ustalenie tego z jakiego ryngrafu to jest.Bo ze jest wiem ale ciężko znaleźć taki typ gdziekolwiek.Ten z twojego zdjęcia jest inny.pozdro
R51 Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Osobiście widziałem co najmniej cztery rodzaje łańcuchów od ryngrafów (żandarmerii,dowództwa pułków, chorążych itd). Ta prostokątna druciana ramka służyła do mocowania łańcucha do ryngrafu.Obstawiam na 100% łańcuch od ryngrafu niemieckiego ale niekoniecznie należący do żandarmerii.Pozdrawiam
Pytanie
tominml
Pozdro
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.