Louis Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 Witam,kula znaleziona w gruzach po rozbiórce starego domu w Warszawie. Średnica 120mm, orientacyjna waga 6kg (niestety, nie dysponuję dokładną wagą). Proszę o jakieś sugestie.PozdrawiamLouis
Niftos Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 z przeliczenia podanej przez Ciebie wagi wychodzi ok 13 funtow ... hmm.... nie spotkalem sie z taka wagomiara armat ... czekam az podasz dokladna wage pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 przepraszam - funt artyleryjski, Rosja 487 gkula 12 funtowa
a.korbaczewski Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 na może to po kominiarzach kula do czyszczenia komina.
Louis Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Witam,może i po kominiarzach, ale nie ma żadnego śladu po zaczepie od liny. Wieczorkiem podam precyzyjną wagę kuli.PozdrawiamLouis
pedro Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Panowie macie wymiary kul wraz z ich odpowiednikiem w funtach? bede wdzieczny (nie chce mi sie liczyć ) pozdro
CARPET Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 a czy w tej kuli jest jakiś proch bo mam dylemat jest ona zaczopowana czy chodziło o zmiejszenie jej wagi prosze o kontakt
pedro Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Chodziło mi o tabelke która była w ksiązce itwa po oliwą"gdzie były opisane wga w funtach i średnica w cm oraz rodzaj działa jak ktos to posiada niech wrzuci skan pozdro
CARPET Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 witam też znalazłem przy markecie taką kulkę 120mm waga ok 7kg przywozili ostatnio piasek i na jednej chałdzie leżała ona tylko jest mały problem i czy warto, jest zakręcona i zabita
CARPET Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 witam a może ktoś ma ten wykaz kul, ciekawy jestem po kim ta moja została okolice giżycka
Parowóz Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 kula Carpeta to kula armatnia - natomiast czy kula Luisa jest kulą armatnia ? trudno powiedziec majac tylko takie dane , ale też nie mozna wykluczyc ze jest to kula od kruszarki/młyna do gruzu które masowo uzywano przy odbudowie Warszawy . Ponieważ kula która wypadała z młyna była oszlifowana i błyszczała sie jak srebro to łatwo znajdowała właściciela któremu nie przeszkadzało zbytnio że za pare dni pordzewiała
Louis Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 Witam,kula znaleziona w gruzach po rozbiórce starego domu w Warszawie. Średnica 120mm, orientacyjna waga 6kg (niestety, nie dysponuję dokładną wagą). Proszę o jakieś sugestie.PozdrawiamLouis
Louis Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Witam,ostatecznie wygląda to tak:waga 7,25kg (16 funtów???)średnica 120mmPozdrawiamLouis
Niftos Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 dokladna waga zdecydowanie ulatwila by identyfikacje
Niftos Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 jesli chcesz poczytac podaje link jak na tacy ;)http://wargaming.bellerofont.net/index.php?mode=view_article&article=44pozdrawiam
Pytanie
Louis
kula znaleziona w gruzach po rozbiórce starego domu w Warszawie. Średnica 120mm, orientacyjna waga 6kg (niestety, nie dysponuję dokładną wagą). Proszę o jakieś sugestie.
Pozdrawiam
Louis
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.