Skocz do zawartości

WYKRYWACZ metalu White's Tm 808

Sturmgeschutz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WITAM ....Mam pytania zwiazane z wykrywaczem metalu White's Tm 808 .To ,że nadaje sie on na głebokie wykopy już wiem ,ale interesuje mnie jak można w nim ustawić dyskryminację małych przedmiotów. Chodzi mi jak duże kawałki metalu można pomijać bez wzbudzenia detektora i jakie najmniejsze żeczy można nim znaleść?I czy po namierzeni przedmiotu wiadomo czy on jest zakopany głęboko czy płytko ?
POZDRAWIAM
Napisano
Witam!

Z samej zasady ten sprzęt nie dyskryminuje" niczego, jednak trzymany poprawnie nad ziemią nie będzie widział" przedmiotów mniejszych niż np. podkowa, wieczko od słoika etc. Przy odrobinie doświadczenia, po określeniu siły i rozmiaru sygnału, można określić głębokość zalegania celu.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam dziekuję za odpowiedź na moje pytanie .
Czy jest Pan użytkownikiem takiego wykrywacza ?
Ile można zapłacić za taką używkę żeby nie przepłacić ,i czy zasięg tego sprzętu jest dużo większy niż wykrywacza Hs3 (jeśli Pan wie o ile jest lepszy zasięg to prosiłbym o podanie go w % )?
POZDRAWIAM STUG
Napisano
Witam!

Jestem byłym użytkownikiem, od czasu gdy przestało mi się chcieć kopać głębokie doły:) Myślę, że do 1500 zł za używany w dobrym stanie to okazja, ale zwykle są chyba droższe.. Nie mam pojęcja w % jaki jest zasięg w porównaniu do Hs3 bo to przecież komletnie dwa różne sprzęty - jeden jest głównie na rzeczy drobniejsze i ma pewnie zasięg graniczny, tak jak inne detektory, ok, 1-1.5m a drugi tylko na grubego zwierza z podanym zasięgiem około max 3m..

Pozdrawiam

VW
Napisano
:-) Poprostu nie używa go Pan bo jest dużo kopania i tylko to jest powodem ? Znalazł Pan dzięki temu głębokiemu kopaniu jakieś ciekawe fanty ,czy też na głębokościach trafiały się śmieci" i całe to głebokie kopanie nie przynosiło efektów i może tylko zabierało czas i siłę ???
POZDRAWIAM STUG
Napisano
Moje doświadczenia:
Całe to "głębokie kopanie nie przynosiło efektów i tylko zabierało czasi i siłę". Nigdy dwucewkowcem nie znalazłem niczego przyzwoitego, jedynie niewybuchy i złom. Może inni mieli więcej szczęścia. O wiele lepsze rezultaty miałem używając wykrywacza ramowego i praktyczny zasięg też jest większy. Ostatecznie wolę klasyczne wykrywacze z cewką okrągłą lub owalną, którymi zawsze coś się znajduje.
Zasięg wykrywacza dwucewkowego jest mniej więcej dwukrotnie większy niż klasycznego wykrywacza np. HS3.
Napisano
DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ Panie Raned
Czy moze ktoś jeszcze się wypowie o tym sprzęcie?
BARDZO bym chciał usłyszeć jeszcze czyjąś opinię opartą na własnych doświadczeniach
POZDRAWIAM
Napisano
Po prostu przestałem szukać depozytów, ot i cała tajemnica.. Jeśli jest konkretny namiar to jest to sprzęt skuteczny i godny polecenia.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Szukam zlajtem" kilka latek ,i jestem bardzo zadowolony.niewatpliwym atutem jest wlasnie brak drobnych sygnalow ,co powoduje ze kopie jeden dolek zamiast 10-ciu .(czas i energia wlozona jest statystycznie jednakowa).sprawdzil sie juz kilkakrotnie ,w miejscach przetrzepanych", trafialem ciekawe klamoty i trafiam. natomiast potwierdzam ze jesli chodzi o krzaczory to jest mocno klopotliwy, ale zawsze mozna taki teren sprawdzic klasyczna wykrywka. jeszcze jedno , jesli dostajesz malego zawalu" gdy kolega kopie np. kolejna odznake ,wtedy >>>>lajt" bedzie twoim wrogiem !.
pozdrawiam amsel44.
Napisano
Nowy to nowy !,ale" > jesli zaczynasz przygode z wykrywka to polecam uzywana . mniejsze ew. rozczarowanie ,latwiej potem sprzedac jesli uznasz ze jest slaby" lub klopotliwy.
pozdrawiam amsel44.
ps.mamy na forum fachowcow od sprzetu ,mozesz po kupnie(niestety) dac sprzet do sprawdzenia i ew.korekty, z pewnoscia bedzie nadal taniej niz nowka za 3500zl.
Napisano
Nie jestem początkującym poszukiwaczem miałem już dwie wyktywki ten ostatni to był Hs3.Prosił bym o namiary na tego Pana co sprawdza wam sprzęt,a czy do tego wykrywacza lepiej by było mieć polską instrukcję opsługi?
Napisano
Sturm,panowie od sprzetu to -mrand i proscan.

-- Na Forum staramy się nie podawać , aż tak ezpośrednich" linków -- Martin

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:48 13-07-2006

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie