dago Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Długość 35 mm, kaliber trochę mniej niż 8 mm, żadnych oznaczeń na łusce, łuska zaciśnięta na pocisku w 3 punktach. Przypuszczam że od Naganta ale nie jestem fachowcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Zwtokiem )rowek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 Stawiam na radzieckie od pistoletu TT i maszynowego PPSZ i PPS. Wszędzie je można znaleźć, czasami w dużych ilościach. Czerwonoarmiejcy chyba mieli nimi powypychane wszystkie kieszenie i przy okazji gubili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 Dokładnie ,gubili tego od cholery :)W piątek znalazłem 3 sztuki ,co ciekawe nie miały żadnych oznaczeń. Nie możliwe że zatarte ,leżały w piasku na drodze. Stan denka łuski - super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 dość często trafiają się łuski do TT/PPSz lub do Mosina bez bić. Nie bawili się w takie pierdoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majcher Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Tylko 3 sztuki? - w niedziele znalazłem 42 w jednym miejscu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilhelm6 Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Witam!Tylko 42 sztuki w jednym miejscu?!Ja jakiś czas temu pod starym drzewem znalazłem tego co najmniej kilkaset jak nie kilka tysięcy sztuk (stara spruchniała skrzynia, naboje były w kartonowych pudełkach które rozlatywały się w rekach. Jak kopałem saperką to szuflowałem tego od groma. Myślałem, że pod skrzynią jest coś do tych naboi..........nie było.pozdrawiam wilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Długość 35 mm, kaliber trochę mniej niż 8 mm, żadnych oznaczeń na łusce, łuska zaciśnięta na pocisku w 3 punktach. Przypuszczam że od Naganta ale nie jestem fachowcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 Nagant miał pocisk całkowicie schowany w łusce.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 No i jaka kryza i szyjka. Słabo oznaczobe i osadzone w 3 punktach też są od TT/PPSZ . Te mają pocisk zaokrąglony, łuska z szyjką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Żadnych oznaczeń łuski !!! Kryza wyraźnie zaznaczona, pocisk zaokrąglony, łuska z szyjką, znalezione obok polskich łusek karabinowych. bjar..dzięki już wiem jak wygląda nabój od Naganta..:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
dago
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.