dominer Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 mam pytanie do uzytkownikow-nie DILEROW I PRZEDSTAWICIELI HANDLOWYCH!! a mianowicie zastanawiam sie nad kupnem nowej wykrywki i wacham sie miedzy dwoma- Bounty Hunter Land Star a Garretem Ace 250 i w zwiazku z tym moja prosba o opinie o tych sprzetach i fachowa dorade dla poczatkujacego (sprzet na monetki bo militaria mnie nie interesuja) z gory thx za opinie. a i jeszcze jedno-oczywiscie jesli ktos uwarza ze jest cos lepszego od nich w tym przedziale cenowym to prosze rowniez o wzmianke:) pozdrawiam
misiaczor Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 było juz na forum porównanie tych wykrywaczy, poszukaj.ja łażę z ACE 250 i jestem zadowolony.pozdro
banan20 Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Ace 250 jest nie do pobicia za tą cenę !!! Słyszałem również bardzo pozytywne komentarze o Rutusie Ultra ale chyba Ace 250 na dorbnicy lepiej sie sprawuje, ale skolei Rutus ma leszpy zasięg. Wiem że mój kumpel będzie sprzedawał Ace 250, może do Ciebie przyjechać i pokazać Ci jego możliwości:) Najgorszy mankament Ace 250 to kapsle, tubki po pascie i puszki po browcach. Mam pytanie czy wykrywacze z wyższej półki" typu Minelab Explorer 2, Minelab Quattro czy X-terra 70 elimnują to badziewie czy tez dzwonią na nich jak moneta ???
suchy ss Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 z tego co widze u znajomych to minelab exsplorer wykrywa kapselki i tubki od pasty:/ ale jest ciut inny odczyt na wyswietlaczu, ale nigdy nic nie wiadomo:)pzdr.Dawid
SZZ Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Witam,na zakrętki od butelek po wódce czyli pijackie nieśmiertelniki, aluminiowe tubki od pasty, odłamki pierscieni wiodących, łuski i amunicję - jak przypuszczam na podstawie własnych doświadczeń - żaden nie jest mocny. Pozdrawiam,SZZ
VanWorden Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Witam!W XLT lub DFX możliwe jest precyzyjne ustalenie tego co mamy pod cewką, z racji największej spośród wszystkich wykrywaczy ilości informacji przekazywanych użytkownikowi. PozdrawiamVW
Raned Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Precyzyjne ustalenie tego co mamy pod cewką" jest gwarancją na zignorowanie bardzo wielu ciekawych i wartościowych przedmiotów. Przykład; będąc młodym poszukiwaczem używałem White'sa Eagle Spectrum i wszystkie kapselki od wódki dawały nr.74 na wyświetlaczu, odrzucałem więc wszystkie sygnały z tym numerkiem, a kolega z innym wykrywaczem wykopał i była to pieczęć krzyżacka z XIII - XIV w. Od tej pory nie wierzę do końca w wyświetlacze.
VanWorden Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Raned - jasne, że można przeoczyć coś używając wyświetlacza, ale to samo można zrobić nie używając go.. Pytanie dotyczyło identyfikacji celu i to w XLT/DFX można zrobić prawie" doskonale. Jako użytkownik także i Eagla/Orzełka powiem tak - gdybyś oprócz wskazań cyfrowych zwracał też uwagę na pokazujące się na wyświetlaczu słupki (tzw. Signagraph"), to wiedziałbyś bez pudła, że tym razem pod 74 nie leży kapsel od wódki;)PozdrawiamVW
gibki9 Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 land star ma chyba wiekszy zsieg i tryb statyczny ja bym bral land stara,albo kupil jakies tesoro.jesli mowa o cenie okolo tysiaka.
dominer Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Napisano 30 Czerwiec 2006 szkoda tylko ze to nie ta polka cenowa o ktora pytam.... bo moge miec tylko nieco ponad tysiaka :( pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.