Skocz do zawartości

który lepszy???????

dominer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam pytanie do uzytkownikow-nie DILEROW I PRZEDSTAWICIELI HANDLOWYCH!! a mianowicie zastanawiam sie nad kupnem nowej wykrywki i wacham sie miedzy dwoma- Bounty Hunter Land Star a Garretem Ace 250 i w zwiazku z tym moja prosba o opinie o tych sprzetach i fachowa dorade dla poczatkujacego (sprzet na monetki bo militaria mnie nie interesuja) z gory thx za opinie. a i jeszcze jedno-oczywiscie jesli ktos uwarza ze jest cos lepszego od nich w tym przedziale cenowym to prosze rowniez o wzmianke:)
pozdrawiam
Napisano
Ace 250 jest nie do pobicia za tą cenę !!! Słyszałem również bardzo pozytywne komentarze o Rutusie Ultra ale chyba Ace 250 na dorbnicy lepiej sie sprawuje, ale skolei Rutus ma leszpy zasięg. Wiem że mój kumpel będzie sprzedawał Ace 250, może do Ciebie przyjechać i pokazać Ci jego możliwości:) Najgorszy mankament Ace 250 to kapsle, tubki po pascie i puszki po browcach. Mam pytanie czy wykrywacze z wyższej półki" typu Minelab Explorer 2, Minelab Quattro czy X-terra 70 elimnują to badziewie czy tez dzwonią na nich jak moneta ???
Napisano
z tego co widze u znajomych to minelab exsplorer wykrywa kapselki i tubki od pasty:/ ale jest ciut inny odczyt na wyswietlaczu, ale nigdy nic nie wiadomo:)
pzdr.
Dawid
Napisano
Witam,
na zakrętki od butelek po wódce czyli pijackie nieśmiertelniki, aluminiowe tubki od pasty, odłamki pierscieni wiodących, łuski i amunicję - jak przypuszczam na podstawie własnych doświadczeń - żaden nie jest mocny.
Pozdrawiam,
SZZ
Napisano
Witam!

W XLT lub DFX możliwe jest precyzyjne ustalenie tego co mamy pod cewką, z racji największej spośród wszystkich wykrywaczy ilości informacji przekazywanych użytkownikowi.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Precyzyjne ustalenie tego co mamy pod cewką" jest gwarancją na zignorowanie bardzo wielu ciekawych i wartościowych przedmiotów. Przykład; będąc młodym poszukiwaczem używałem White'sa Eagle Spectrum i wszystkie kapselki od wódki dawały nr.74 na wyświetlaczu, odrzucałem więc wszystkie sygnały z tym numerkiem, a kolega z innym wykrywaczem wykopał i była to pieczęć krzyżacka z XIII - XIV w. Od tej pory nie wierzę do końca w wyświetlacze.
Napisano
Raned - jasne, że można przeoczyć coś używając wyświetlacza, ale to samo można zrobić nie używając go..
Pytanie dotyczyło identyfikacji celu i to w XLT/DFX można zrobić prawie" doskonale. Jako użytkownik także i Eagla/Orzełka powiem tak - gdybyś oprócz wskazań cyfrowych zwracał też uwagę na pokazujące się na wyświetlaczu słupki (tzw. Signagraph"), to wiedziałbyś bez pudła, że tym razem pod 74 nie leży kapsel od wódki;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
land star ma chyba wiekszy zsieg i tryb statyczny ja bym bral land stara,albo kupil jakies tesoro.jesli mowa o cenie okolo tysiaka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie