puchaś Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 Czy warto tam poszukać, czy można coś tam znaleźć i co działo się tam kilkadziesiąt lat temu, była niedaleko tej wsi jakaś potyczka czy coś?
puchaś Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 Z góry dziękuję i Pozdrawiam Serdecznie!
wons Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Post przenoszę do odpowiedniego działu ! Informacji szukaj u starych mieszkańców i w najbliższej bibliotece! MOD.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora wons 17:00 29-06-2006
Vincent_Vega_69 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Podobno pod sklepem kiedyś czterech gości dyszlami się tłukło ale nie wiem czy coś przy okazji zgubili. A tak na poważnie to jest tam stary młyn wodny więc może tam?
Maniek7_2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Ten młyn to jest odwiedzany przez urystów" spod monopolowego, zresztą jest to ruina w tą zimę zawalił się kawałek dachu, często tam jeżdżę bo mam tam rodzinę, ale jeszcze nic nigdy tam nie znalazłem, chociaż kiedyś znalazłem coś takiego przypominającego lampę notek, ale wtedy nie wiedziałem co to jest, więc jeb do rzeki, ale koło tego młyna jest staw, i tak słyszałem, że tam kiedyś znaleźli w wodzie stielhandgranate, i czy go zdetonowali to nie wiem, wiem że niedaleko Korytowa na Wręczy- taka wieś ktoś kiedyś próbował zdetonować minę, no i mu się udało z tragicznym skutkiem, ale to mogą być tylko legendy, a w każdej legendzie jest ziarenko prawdy.Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.