suchy ss Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 a myslicie czy takie dzikusy" ktore przeszly takie szkolenie" w rosyjskim i nie tylko" wojsku beda sluchac dowodcow? jakos w to watpie...w kazdej chwili moze im cos odbic itp itd.jeszcze nie slyszalem ze w polskim przedwojennym wojsku(1918-1939) byla taka brutalnosc, a przeciez Ci zolnierze byli doskonale wyszkolenie i dobrze sobie radzili z niemcami:), a moze ktos poda takie fakty?dopiero po tym przyznam kilku osobom z forum racje:)pzdr.Dawid
Boruta Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Nie wiem, co masz do września, ale żołnież nie zawiódł, a wygrana i tak była po stronie Niemiec, wystarczy policzyć środki, jakimi dysponowały strony. A zachowanie się Niemców w 1939 chwały im nie przyniosło.Pozdrawiam
Boruta Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Przestarzałe było wyposażenie, za mało broni i amunicji, za bardzo rozciągnięty front, złe zaopatrzenie, dowodzenie też takie sobie. Jakby ich szkolili na przeżycie za wszelką cenę, to by nie było PSZ, partyzantki i pewnie wielu czynów bohaterskich.Pozdrawiam
suchy ss Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Fiodor piszesz ze mielismy przestazaly sprzet itp. jest to fakt, ale co ma wyposazenie do szkolenia? zolnierz polski byl bardzo dobrze przygototowany do obrony kraju pod wzgledem psychicznym, dyscyplinarnym itp. ale byl zle wyposazony, Francja podobno byla lepiej wyposazona od nas i co...? jedna wielka porazka, nawet z anglikami nie umieli sie obronic. A moze uwazasz ze armia niemiecka, ktora podbila przeciez prawie cala europe szkolila zolnierzy tak jak to robia rosjanie???pzdr.Dawid
pik78 Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Do szanownego gremium - nazwy krajów piszemy z duzej litery !W temacie filmu -normalne bydlo !!!Moze moge to zrozumiec przy szkoleniu specjalnych sil ,ale tak wyglada cala armia Federacji Rosyjskiej !!! Bez wzgledu czy wącha proch w Czeczeni ,na misjach czy tez zdycha z nudow w jednostkach logistycznych ,lacznosci itp tyłach .pik
KURT2005 Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Filmik niczego sobie,trzech debili i ofiary.dziwi mnie ze niektórzy z was popieraja to jako (bardzo dobre szkolenie)Ale bardzo ciekawi mnie ilu przeszło cos takiego i by chciało.Wkoncu trafi sie taki dzien ze dostana bron do reki i któremus puszcza nerwy a wtedy........Pozdrawiam
KURT2005 Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Tak wszystko jasne ale pomiedzy rygorem musztra itp.a znecaniem sie takim jest różnica.Katowanie wcale go lepszym żołnierzem niezrobi.A wypowiedzi niektórych ze tak jest ok ze powinno byc sa do dupy.Połowa była w wojsku ale az takiej fali niemieli napewno a druga czesc wypowiadajacych sie maiała jedyny kontakt z armia zakladajac zielony mundurek na wyprawe do lasu,a teraz robia z siebie komandosów.Całe szczescie ze w naszej armi takie praktyki niemaja miejsca,bo pojebów na ulicach niebrakuje a WP było by kolejna wylegarnia wykolejeńców
Parowóz Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 wulfgar- czy sądzisz że fale wymyslili ruscy oraz LWP że wczesniej jej nie bylo , nie było jej w armi przedwrzesniowej ,ze nie ma jej w amerykanskiej armii ,no i oczywiscie kameraden wehrmachtowskie nie miało fali- mylisz sie bardzo fala była jest i będzie w kazdej sznujacej sie armii juz w legionach rzymskich wystepowała jako legionista pierwszego szeregu ,drugiego i trzeciego a swoje apogeum osiagneła własnie w pruskiej armii . Tylko każda armiia ma taką fale jaka jest kultura tego narodu - na załączonym filmiku po prostu masz próbkę rosyjskiej kultury w wydaniu wojskowymPoza tym musisz zrozumiec zagadnienie fali - jeżeli kapral gnoi żołnierzy to jest to dyscyplina , jeżeli robi to rowny stopniem a starszy stażem (służbą ) to jest to fala
Parowóz Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 i jeszcze chciałem dodac że przy wiekszej dyscyplinie fala zanika a przy luzniejszej wzrasta i nawet osiąga poziom zezwierzęcenia , do władzy dochodza osobniki o mocnej osobowosci i charakterze. Czyli mówiąc jezykiem prostym za falę zawsze odpowiedzialna jest kadra oficerska gdyż to jej działanie osłabia lub nasila fale - bo gdy do gnojenia towarzystwa biorą sie osoby do tego przeznaczone tj. podoficerowie i pośrednio oficerowie towarzycho sie konsoliduje i jest wszystko w porządku ale gdy poziom dyscypliny spada tj. wszyscy mają to wszystko w d..e to fala wypełnia tę pustkę Zreszta nie chce mi sie więcej pisać o tym ale gdybym wam opowiedział jak zmieniali się ludzie w drugim roku służby to byscie nie uwierzyli - i najgorszym katem dla mlodych nie bywal kolo z wykształceniem niepełnym podstawowym z patologicznej rodziny ale wręcz odwrotnie bo do tego też trzeba było mieć IQ
Indian Chief Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Wiecie co, nawet nie wiedziałem że może być tylu naiwnych ludzi. :)W Wielkiej Brytanii co chwile wybuchają skandale bo w wojsku stosuje sie przemoc, jest fala taka jak w Polsce w latach '80. Ja rozmawiam o tym z żołnierzami a nie czytam Komandosa w błyszczącej okładce... Royal Marines to są dopiero psychole, że o Legii nie wspominając. Ruscy przy nich to cienkie bolki a nasze wojsko to niestety szmaciarze. Mam kumpla podporucznika który mówi, że nawet wydrzeć sie na szweja nie może bo lecą ze skarga i łzami do kapelana albo pani psycholog. Jak jakiś sierżant był ostry to mu podłożyli prochy do szafki i zadzwonili po żetonów. A kolega który ze mną pracował był świeżo po wojsku opowiadał jedynie że za mało żreć mu dawali z z uziemieniem leżał przez 2 tygodnie. Ubrać się pożądnie go nie nauczyli o kombinowaniu nie ma mowy bo tylko jęczy, że to czy tamto się nie uda. I tacy będą bronić Polski... To wasz wybór.Jeżeli Rosjanie są spokrewnieni z Chyngishanem to i my jesteśmy dziką wschodnią nacją. A co do wyszkolenia w '39 to wojska Haile Selasie nie gorzej od nas stawiali czoła Włochom a sprzęu nie mieli nawet przestażałego.Wydaje mi się że pełno tu demagogów a wystarczy sobie poczytać o pruskim drylu", fancuskiej Legii, czy doświadczeniach Zimbardo w USA, żeby dać sobie spokój z osobistymi wycieczkami pod adresem jakiejkolwiek nacji. Bo jeżeli tak To Niemców, Franuzów i Amerykanów też musieli byście nazwać zwierzętami, ale czy nimi nie jesteśmy. Kłania się nauka- socjobiologia zamiast słowa na niedziele".A co do uwielbianych w pewnych kręgach Czeczenów- w moim mieście w ośrodku dla azylantów rozbili butelkę na głowie przechodzącej dziewczyny bo ich obraziła nie zwracając na nich nalezytej uwagi. A ona nie rozumiała ich języka... I mamy zderzenie cywilizacji z dzikusami. Ale żeby to zrozumeć nie można być prymitywnym, treba patrzeć na wszystko z boku aby rozumieć obie kultury.
Szturman88 Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Panowie Parowóz ma rację jak wojsko nie ma co ze sobą robić to im się w głowach przewraca i stąd ta fala.Kadra to toleruje bo przez to możE utrzymywać tak zwaną dyscyplinę.Pamiętam że największymi starymi byli ci co całą młodość przeczaili gdzieś w sztabie albo czaili gdzieś na kuchni.A jak stare wojsko wyszło to wychodzili ze swoich norek.Pamiętam jak jeden z tak zwanych starych bał się granatu bojowego na poligonie gdy przyszło do rzucania to samo tyczy się skoków spadochronowych wtedy wychodziło kto ma jaką psych.A co do panów z tego filmu co kraj to obyczaj oni tak mają od stuleci i nikt tego nie zmieni taka natura.
AKMS Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Indian Chief, podpisuje sie pod Twoją wypowiedzia w 100%!Nie wiem czy wiecie ale jednostki Specnazu (armii oraz MSW) należą do najbardziej zgranych w walce i poza nia. I brutalne szkolenie nic nie zmienia bo przechodzą je wszyscy. To ich esprit de corps...Polecam choćby http://bratishka.ru/
Indian Chief Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 A tutaj jest ciekawy materiał. Początek pokazuje jak walczy cywilizowany zachód z dzikimi hordami słowian. Humanitarnie- myśle że się ze mną zgodzicie. Nie wiem jednak czemu oni tak witają tych rusów. Jedni i drudzy to dzicz co nie Suchy SS?
Indian Chief Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 http://video.google.com/videoplay?docid=-6258201886933653991&q=russianzapomniałem, przepraszamP.S.:ładne te Jugosłowianki, troche wytapetowane ale...
suchy ss Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 mysle ze sie z Toba zgodze co do tego humanitaryzmu...:/a dzicza sa Ci z tego filmiku z tematu, oczywiscie chodzi mi o tychkatow", a tak po za tym to ciekawy filmik Indiana ChiefpozdrawiamDawid
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.