Skocz do zawartości
  • 0

Wyposażenie lotników brytyjskich z II WŚ

Domino(*)

Pytanie

Napisano
Witam!

Poszukuje zdjęć lotników brytyjskich z II WŚ oraz ich wyposażenie, łącznie z ubraniem aż po spadochron.Mogą być z rekonstrukcji.Pogooglowałem ale nic konkretnego znależć nie moge.W gazetach wojennych kilka wzmianek i fotek.Prosze Was o pomoc.

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nietety, nie mam pare zdjec lotnikow majacych ubrane spadochrony, ale sa w gazetach/ksiazkach wydanych przed 1945 rokiem, wiec niewiele widac po powiekszeniu.
Napisano

Napisalem pare slow w watku: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=214812

Generalnie w okresie wojny noszono zwykle battledressy khaki, wydawano tez oporzadzenie khaki a nie tylko szare-RAF

Napisz wiecej czego szukasz zdjec:
- pilotow
- obsluge naziemna
- pilotow przygotowanych do lotu

Obok torba na spadochron

Napisano
Gdzieś we wczesnej fazie tego wątku powinna najpierw być informacja, czy lotnicy RAF używali wyłącznie spadochronów brytyjskich, czy także amerykańskich? Jeśli także tych ostatnich to trzeba się zainteresować pakietem surwiwalowym USAAF, jaki był w zasobniku pod pośladkami lotnika.

:-)
Napisano
Witam!

Poszukuje zdjęć lotników brytyjskich z II WŚ oraz ich wyposażenie, łącznie z ubraniem aż po spadochron.Mogą być z rekonstrukcji.Pogooglowałem ale nic konkretnego znależć nie moge.W gazetach wojennych kilka wzmianek i fotek.Prosze Was o pomoc.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie