Domino(*) Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 Witam!Poszukuje zdjęć lotników brytyjskich z II WŚ oraz ich wyposażenie, łącznie z ubraniem aż po spadochron.Mogą być z rekonstrukcji.Pogooglowałem ale nic konkretnego znależć nie moge.W gazetach wojennych kilka wzmianek i fotek.Prosze Was o pomoc.Pozdrawiam
mietek Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Nietety, nie mam pare zdjec lotnikow majacych ubrane spadochrony, ale sa w gazetach/ksiazkach wydanych przed 1945 rokiem, wiec niewiele widac po powiekszeniu.
mietek Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisalem pare slow w watku: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=214812Generalnie w okresie wojny noszono zwykle battledressy khaki, wydawano tez oporzadzenie khaki a nie tylko szare-RAFNapisz wiecej czego szukasz zdjec:- pilotow- obsluge naziemna- pilotow przygotowanych do lotuObok torba na spadochron
Grzegorz Czwartosz Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Gdzieś we wczesnej fazie tego wątku powinna najpierw być informacja, czy lotnicy RAF używali wyłącznie spadochronów brytyjskich, czy także amerykańskich? Jeśli także tych ostatnich to trzeba się zainteresować pakietem surwiwalowym USAAF, jaki był w zasobniku pod pośladkami lotnika.:-)
Domino(*) Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 Witam!Poszukuje zdjęć lotników brytyjskich z II WŚ oraz ich wyposażenie, łącznie z ubraniem aż po spadochron.Mogą być z rekonstrukcji.Pogooglowałem ale nic konkretnego znależć nie moge.W gazetach wojennych kilka wzmianek i fotek.Prosze Was o pomoc.Pozdrawiam
mietek Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Co prawda lata 50-te (1951 i 1952), bicie na menazkach (kupilem ich cale pudlo)
mietek Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 oporzadzenie RAF, widac ze to kombincja RAF szare+khaki blancowane na RAF
mietek Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Scyzoryk, tez mieli takie (sprawdzone w muzeum)
mietek Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Papierosnica, typowa lata wojenne, jest taka w MWP w W-wie, uzywana przez lotnika polskiego
imperorr Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 mozliwe ze to od jakiegos paska parcianego/szelek.
Pytanie
Domino(*)
Poszukuje zdjęć lotników brytyjskich z II WŚ oraz ich wyposażenie, łącznie z ubraniem aż po spadochron.Mogą być z rekonstrukcji.Pogooglowałem ale nic konkretnego znależć nie moge.W gazetach wojennych kilka wzmianek i fotek.Prosze Was o pomoc.
Pozdrawiam
66 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.