dream28 Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 ukazała się książka ukazująca szeroko zakrojone plany min. architektoniczne na okres powojenny. Podobno oszałamiające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Chodzi o publikację Igora Witkowskiego? Nazwisko mówi samo za siebie. Książka składa sie ponoć niemal w całości z cytatów (składa się do kupy 10 książek i powstaje 11.). PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Ten od Haunebu czy jak tam to się nazywało ?Projekty architektoniczne nie są dziwne. Po zakończonej wojnie wschód miały przecinać szerokie autostrady mijające mauzolea upamiętniające poległych. Gdzieś to wyczytałem w książce dotyczącej Himmlera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyżak Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Dokładnie tak jak napisał Leuthen - same cytaty i przypisy z innych książek.Napisałem recenzją po przeczytaniu tej ksiązki i wysłałem do Księgarni odkrywcy- ale jej nie opublikowali na stronie bo była niepochlebna" - ogólnie nic ciekawego w niej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dream28 Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2006 heh to może ja jestem łosiem ale książka mi się podobazwłaszcza że ja nie czytałem tych wszystkich innych:) tak czy siak jest to ciekawy zbiór cytatów.:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Proponuje przeczytać kilka lektur w następującej kolejności:1. Albert Speer, Wspomnienia, Wydawnictwo MON, wydanie II poprawione, Warszawa 19902. Joachim Fest, Speer. Biografia, Wydawnictwo Universitas, Kraków 20013. Gitta Sereny, Albert Speer: His Battle with Truth (Albert Speer i jego wojna z prawdą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.