Skocz do zawartości

Czy ktoś tam szukał?

Matek999991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
II wojna światowa zmieniła całkowicie oblicze Radzymina. Ludność żydowska została rozstrzelana w getcie lub wywieziona do obozu zagłady w Treblince. W 1944 roku pod Radzyminem rozegrała się jedna z największych bitew pancernych, zakończona klęską armii sowieckiej, a miasto zostało prawie całe zniszczone. Nigdy już nie odzyskało swojego stanu sprzed wojny pod żadnym względem. Po wyzwoleniu ponad setka mieszkańców (przeważnie żołnierze AK) została aresztowana przez NKWD i wywieziona w głąb ZSRR.
Napisano
Mało osób,dobre.Matek99999991,bez obrazy,ale nie licz na to że ktoś Ci powie.Szukaj 300m w prawo od drogi pod tym drzewem.pozdro.Po prostu idz i sam sprawdz.pozdro.Maniek Ci napisał co się tam działo ciekawego,jeszcze od siebie mogę dodać.Cud nad Wisłą.pozdro po raz trzeci.
Napisano
Chłopaki ja tam szukam już od miesiąca i wychodzą same łuski od mosina,mausera i mnóstwo naboi od pepeszy.Teren jest przeorany i posiada w swojej glebie mnóstwo odłamków.Można również napotkać zardzewiałą śmierć np.granaty mozdzierzowe,zapalniki.Pytam się o miejscówki,poniważ nie potrafię znalezć w internecie starych map.Jeżeli ktoś zna stronę internetową lub posiada jakiś adres bardzo proszę dać mi znać.Za wszelką pomoc będę ogromnie wdzięczy.Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy!!!!!!!!
Napisano
a co bys chcial zrzutowisko nowiutkich mp 40 mundury ss w super stanie szukaj kolego a nie liczyszze ktos pokaze ci palcem szukaj i mysl z doswiadczenia wiem ze miejscowki sa zawsze niedaleko pzdr
  • 11 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie