Skocz do zawartości

Nowy wykrywacz na monety - pytanie do Raneda , ale i do innych też

merlin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chodzę z wykrywaczem od 5 lat
Najpierw był ELAP, teraz od dwóch lat Smętek. Od jakiegoś półtora roku skupiłem sie tylko na monetach. Ze Smetkiem chodzę na dyskryminacji ( średnia cewka). Niemniej jednak mam swiadomośc ,ze nie jest to wykrywacz na monety.Powoli dojrzewam do kupna nowego wykrywacza. I w związku z tym pytanie.

Jaki wykrywacz na monety
i czy za w miarę przyzwoite pieniądze kupie coś co będzie znacząco lepsze od Smetka ( na monety oczywiście )?
Nie interesuje mnie skok jakościowy rzędu 10 - 20%

Gdzie w przypadku zagranicznych ( przy jakim pułapie cen )wykrywaczy zaczyna się znaczący wzrost osiągów ?

Nie interesuje mnie wykrywacz na militaria bo do tego akurat Smetek się nadaje.

W zamian podzielę się uwagami na temat wykorzystania Smętka :-)

Serdecznie wszystkich pozdrawiam Merlin

P.S. Jeżeli wyraziłem sie w moich oczekiwaniach nieprecyzyjnie to będę w miarę możliwości to precyzował w kolejnych postach.
Napisano
na monety polecam bardzo dobry sorzet DS-18 GRIFON PRO. Wejdz, www.detectorshop.nl (oczywiscie w gogle)Mialem mozliwosc porownania z inymi.Pracuje nim na monetkach jest naprawde super sprzet i zobacz cene.
Napisano
mam podobny problem zastanawiam się nad nowym Tesoro deLeonem , wielgosia" z forum ma takowy i w porównaniu z Cyklopem to wielki skok szczególnie w przypadku monetek. Chętnie dowiedziałbym się czegoś o Garretach ???
Napisano
garett to jeden z lepszych wykrywaczy jesli chodzi o zasiegi, wada tych wykrywaczy jest to ze szybko zuzywaja bateriie, no oczywiscie SONDA bardzo niestabilna, szczegolnie w tych tanszych z sada pelna.Problem tez jest z wykorzystaniem pelnej czolosci. czasem dziwnie zachowuja sie przy wyczowalnej wilgotnosci.Ciekawostka to ze garett produkowany jest na Tajwanie.
Napisano
Nie zgadzam sie ze Garrett ma niestabilne sondy (co to w ogole znaczy?) - od 4 lat uzywam wykrywaczy tej firmy i wszystko jest OK. Byc moze trafiles na egzemplarz z uszkodzona cewka, i stad Twoje wrazenia.
Co do zuzycia baterii to tez nie odbiega ono znaczaco od sprzetu innych producentow - mowie oczywiscie o porownywalnych sprzetach, gdyz Garrett podobnie jak inni producenci ma kilka grup wykrywaczy o roznych osiagach, stopniu zaawansowania technicznego, a co za tym idzie i zuzyciu baterii. Ceny rowniez sa bardzo zroznicowane - od ok. 700 PLN do 5000 PLN.
Co do faktu produkowania ich na Tajwanie - sprawdzilem dokladnie oba moje Garretty i na zadnym z nich taka informacja nie widnieje, a chyba powinna. Zreszta nawet gdyby tak bylo to przeciez wiele firm tak robi, zeby daleko nie szukac np Sony, ktore jest liderem na rynku w swojej branzy.
Reasumujac - jestem bardzo zadowolony ze sprzetu jakiego uzywam i moge go polecic z czystym sumieniem.
Pozdrawiam - jankos.
Napisano
Zapoznałem sie z Tesoro de Leon na stronie producenta. Wyglada to obiecująco. Cena w dolarach też.

Tylko czy ktoś to w Polsce ewentualnie sprowadza i ile by to wyszło w złotych ?
Napisano
Do Merlina - jak wejdziesz na stronę Tesoro, to jest tam zakładka z listą dilerów, na której figuruje telefon i adres firmy w Gdyni. Na pewno mają Tesoro Euro Sabre - obecnie są sprzedawane z cewką 12×10 \" (31×27 cm), cena 2250 zł. Pozdrawiam:-) SZZ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie