Skocz do zawartości
  • 0

lufa do id

mikipad

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich i proszę o pomoc w zidentyfikowaniu przedstawionego na fotografii przedmiotu. Lufa jak widać zgęta z częściowo zachowaną osłoną. Długość całkowita 63 cm, kaliber w przedziale 7,2 - 7,5 mm (problem z dokładnym określeniem z uwagi na korozję). Proszę o sugestie.
Poniżej kolejne fotki.

Mikipad

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
TO mysle jest cos ze stajni MG , mam 2 typy pierwszy to czolgowy mg z tzw. ciezka lufa i jeszcze inny pomysl mianowicie km z samolotu .tak nawiasem mam podobnego zlomika"trafilem go obok lotniska , napisz wiec czy trafiles kawalki jeszcze samolotu ?(aluminium) lub gdzies blisko jest lotnisko .
pozdro. amsel44
Napisano
Lufa znaleziona w miejscu które nie ma nic wspólnego z lotniskiem. Na 200 metrach kwadratowych bardzo bogata mieszanina części lub fragmentów broni z I II wojny.
Loslau - to nie jest kaliber 13mm, określiłem go w przybliżeniu w pierwszym poście.
Mikipad
Napisano

Loslau mg 131 ma ok. 20-stu kg. wagi > waga to gabaryty, i kaliber, mikiped podaje na ok. 7,5mm a 13mm to jest sporo wiecej. zobacz fote.
pozdro.amsel44

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie