tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Zaznaczylem kolkiem miejsce ktore jak na moje oko wyglada na uszkodzenie kola...Co o tym myslicie?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 A teraz powitanie Schleswiga"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 A większych się nie da?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 a teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 a teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Oki Pozniej (jeszcze dzis) wkleje wieksze z powitania pancernika bo teraz musze leciec.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Z wizyta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Z wizyta nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nr 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 a to juz ostatnie ...Mam nadzieje ze teraz sa odpowiednio duze...:)Pewnie wszyscy je znaja ale tak dla przypomnienia wklejilem...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachmistrz Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Co do ZB-26, czy jak kto woli MG-30(t). Oczywiście ja bym się nie upierał przy tylko jednej wersji nie mając więcej danych (czyli, że MSK miało lub nie miało tej broni). To była bardzo dobra broń, co każdy wie, więc dlaczego nie miałaby być przyjęta na stan MSK? Jeśli Szamlewski zatargał rkm na Fort" to czyż nie miał czasu żeby jej z czystej ciekawości obejrzeć? Wtedy to wiedziałby czy tylko luneta/celownik jest czeski, czy rkm. A czy to w ogóle mógł być ZB-26? A może ZB-30? Bo chyba tylko takie mogły wchodzić w grę?Jak pisał Szperacz - lata wiele zacierają. Jest b a r d z o duża różnica w relacji napisanej przez tego samego żołnierza w latach 50-tych i w tej pisanej 20 lat później. Co my pamiętamy np. z pierwszego dnia szkoły albo pierwszego dnia w pierwszej pracy? :)Inna sprawa, że teraz kiedy przez moje ręce przeszło trochę relacji (oryginałów lub wiarygodnych kopii), które były opublikowane u Flisowskiego, to na to co jest u niego w książce to ja biorę solidne poprawki. Mało jest takich książek, gdzie tak manipulowano w relacjach. Takie czasy były. Co do PAKów to się już teraz nie wypowiem. Po prostu mózg już mam tak zlasowany po dwuletniej pracy nad książką, że wyłączyłem pewne procesy myślowe, aby normalnie funkcjonować :) Stąd nie pamiętam czegokolwiek w tej sprawie. W tej kwestii na pewno niczego nie można przesądzać. Jest na Wtte - jak wiadomo :) - wiele niejasności i wiele z nich, patrząc na to, że mimo upływu lat wychodzą nowe relacje, dokumenty, zdjęcia - ma szansę na wyjaśnienie. Dla mnie zagadką jest nadal np. atak lotniczy 7 września, o którym jest mowa w kilku relacjach. Ot, taka ciekawostka. Pozdrawiam. wachmistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Witam ponownie.A to podobno tez jest Westerplatte z 1925 rokuTytul Amunitionslager 189"...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 A teraz wrzuce cos takiego...spojrzcie co stoji po prawej stronie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 a i taka ciekawostka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 i takie zdjecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuszort Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 To ostatnie to nie jestem pewien czy to westerplatte ,moze nie...???A na tym zdjeciu z dzialkiem to wyglada ze to Westerplatte...Schleswig" stoji w basenie amunicyjnym...tak na moje oko :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.