Akubadzia Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Witam Szanowne Grono i uprzejmie proszę o podpowiedź. Nie moja branża ale lubię wiedzieć co znalazłem.Pozdrawiam
Jadzia Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 Od Mannlichera, ale który konkretnie model to Ci nie powiem.pozdrawiamJadzia
Jadzia Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 To nie jest Lebel, mówiłem, że Mannlicher:)Mod. 1889drugi od góry w linku poniżej.http://www.earmi.it/armi/atlas2/562a.htmpozdrawiamJadzia
Jadzia Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 Fiodor przyjrzyj się dobrze prawej stronie puszki ze zdjęcia Akubadzi, masz tam dwie srubki. W tym pierwszym z linku są jedna nad druga po skosie, a w tym drugim tak jak na fotce są obok siebie.pozdrawiamJadzia
Akubadzia Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Panowie, dziękuję za pomoc. Jadzia ma rację, wszystko przemawia za tym, że jest to model 1889. Razem z takimi puszkami wychodziły charakterystyczne koźliki jak od tego modelu. Wykopki pochodzą z miejsca, gdzie Rosjanie w 45r palili i wysadzali zawartość magazynów jednostki wojskowej w naszym mieście. Były tam jeszcze pozostałości po krótkich i długich mauserach oraz mosinach. Większość elementów pogięta i nosząca ślady ognia. Amunicja poskręcana lub porozrywana. Pozdrawiam Akubadzia
Pytanie
Akubadzia
Witam Szanowne Grono i uprzejmie proszę o podpowiedź.
Nie moja branża ale lubię wiedzieć co znalazłem.
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.