Skocz do zawartości

odszukać niemieckiego żołnierza

ariks

Rekomendowane odpowiedzi

Wejdz na strone Deutsche Dienststelle - www.dd-wast.de jest do wyboru francuski, niemiecki i angielski. Dane niestety kosztuja.
Obawiam sie, ze przydalaby sie jeszcze data urodzenia czlowieka, ktorego dane chcesz wyszukac.

Jesli zginal na wojnie, grobu mozesz sprobowac poszukac na www.volksbund.de - wybierz Grabensuche i podazaj za wskazowkami. Ja tak znalazlem wujka, ktory mial ponoc zginac w Normandii a polegl, jak sie okazalo w Rosji pod Woronezem.

Pozdrowniena.

W DD za pierwszym razem (jakieś 4 lata temu) zapłaciłem 7,5 Euro (1 kartka A4 informacji + ksero fragmentu mapy z rejonem, gdzie zginął interesujący mnie osobnik). Za drugim razem się wycwaniłem i zrobiłem to naokoło przez VDK, dzięki czemu nie zapłaciłem nic, choć dłużej to trwało :-)
VDK nic nie bierze za udzielenie informacji (przynajmniej tak było do zeszłego roku) - najwyżej potem przysyłają Ci foldery z prośbą o wspomożenie ich zbożnego dzieła pewną sumą ojro" :-)

Pozdrawiam
Leuthen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie