ariks Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2006 Mam pytanie czy znając stopień imię i nazwisko mozna odszukać zolnierza niemieckiego jesli tak prosze podajcie jakies namiary gdzie mozna uzyskać dane gdzie ''koleś' 'walczył itp ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz F Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 Wejdz na strone Deutsche Dienststelle - www.dd-wast.de jest do wyboru francuski, niemiecki i angielski. Dane niestety kosztuja.Obawiam sie, ze przydalaby sie jeszcze data urodzenia czlowieka, ktorego dane chcesz wyszukac. Jesli zginal na wojnie, grobu mozesz sprobowac poszukac na www.volksbund.de - wybierz Grabensuche i podazaj za wskazowkami. Ja tak znalazlem wujka, ktory mial ponoc zginac w Normandii a polegl, jak sie okazalo w Rosji pod Woronezem. Pozdrowniena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Tylko chyba trzeba udokumentować swoje pokreweństwo.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Ja z DD otrzymywałem informacje o żołnierzach, choć nie byli to moi krewni. Z Volksbundu otrzymasz informacje, jeśli znane jest miejsce pochówku poległego/zmarłego Soldata. PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Tylko kiedy to było?Ile płaciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 W DD za pierwszym razem (jakieś 4 lata temu) zapłaciłem 7,5 Euro (1 kartka A4 informacji + ksero fragmentu mapy z rejonem, gdzie zginął interesujący mnie osobnik). Za drugim razem się wycwaniłem i zrobiłem to naokoło przez VDK, dzięki czemu nie zapłaciłem nic, choć dłużej to trwało :-)VDK nic nie bierze za udzielenie informacji (przynajmniej tak było do zeszłego roku) - najwyżej potem przysyłają Ci foldery z prośbą o wspomożenie ich zbożnego dzieła pewną sumą ojro" :-) PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.