Skocz do zawartości

Co Wy tak żle o archiwach ?

Gość iancurtis@wp.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zaraz. Ja będąc w Niemczech bez problemu uzyskiwałem dostep do zbiorów bibliotecznych, bez żadnych kart bibliotecznych i opłat. Te ostatnie były jedynie za ksero, co wydaje się oczywiste. Wszystko można było przejrzec, pooglądac, udostępniali od ręki mikrofilmy. A jaka obsługa ! Żaden tam niemiecki tylko cały czas po angielsku... Ciekawostka:
Generalnie to NIEMCY skończyli kampanie wrześniowa tak gdzieś koło 11-12 września 1939 roku po zamknięciu w kotle koło Radomia większości wojsk polskich i /uwaga !/ zajęciu w tym czasie Warszawy. Wiekszośc zaś zdjęć prezentowała zdobyczny sprzęt polski i samych jeńców polskich.
Napisano
W Niemczech:))))))) Widzisz, to jednak drobna,subtelna roznica:))))))
A powaznie, to sprobuj w Centralnym Archiwum Wojskowym, sam zobaczysz..zapewniam, nie jest smiesznie - Kafka i Orwell- dwa w jednym.
Napisano
To fakt! Próbowałem w CAW znależć instrukcje saperskie o polskich schronach i nawet otrzymałem bardzo wylewną odpowiedź:Tak, posiadamy takowe instrukcje" i ... po zawodach. Ani instrukcji czy podpowiedzi jak to otzymać czy zamówić", jednym słowem kanał!
Pozdrawiam
Marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie