Gość Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 Zaraz. Ja będąc w Niemczech bez problemu uzyskiwałem dostep do zbiorów bibliotecznych, bez żadnych kart bibliotecznych i opłat. Te ostatnie były jedynie za ksero, co wydaje się oczywiste. Wszystko można było przejrzec, pooglądac, udostępniali od ręki mikrofilmy. A jaka obsługa ! Żaden tam niemiecki tylko cały czas po angielsku... Ciekawostka:Generalnie to NIEMCY skończyli kampanie wrześniowa tak gdzieś koło 11-12 września 1939 roku po zamknięciu w kotle koło Radomia większości wojsk polskich i /uwaga !/ zajęciu w tym czasie Warszawy. Wiekszośc zaś zdjęć prezentowała zdobyczny sprzęt polski i samych jeńców polskich.
akagi Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 Widzisz, w Polsce troche to inaczej wygląda.
Gość Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 W Niemczech:))))))) Widzisz, to jednak drobna,subtelna roznica:))))))A powaznie, to sprobuj w Centralnym Archiwum Wojskowym, sam zobaczysz..zapewniam, nie jest smiesznie - Kafka i Orwell- dwa w jednym.
necroskop Napisano 15 Sierpień 2003 Napisano 15 Sierpień 2003 To fakt! Próbowałem w CAW znależć instrukcje saperskie o polskich schronach i nawet otrzymałem bardzo wylewną odpowiedź:Tak, posiadamy takowe instrukcje" i ... po zawodach. Ani instrukcji czy podpowiedzi jak to otzymać czy zamówić", jednym słowem kanał!Pozdrawiam Marek
Gambit Napisano 15 Sierpień 2003 Napisano 15 Sierpień 2003 Jak przystało na archiwum tam nadal jest komuna...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.