frytek12 Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 znaleziona w lesie wymiary około 50cm na 40cm wykonana mosiądz
grba Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Tablica z kościołaNa pamiątkę mojej matkiStefanii Luizyz domu Baurten oto Dom Boży wroku 1869 wznosić ukończono.Wicewo 14.3.1913 z wdzięcznością Robert von RodenVetzow (Veitzow) WICEWO gmina TychowoNa zachodnim skraju osady znajduje się XIX-wieczny kościół neogotycki, wzniesiony w 1869 roku. Nad bocznym wejściem do kościoła widoczny jest herb von Rhoedenów (jego założycieli) Obecnie kościół ten również wymaga gruntownego wsparcia i remontu (we wnętrzu kościoła widoczne liczne zacieki na ścianach i zbutwiałe schody na chór) Występuje tu również dość charakterystyczny cmentarz
frytek12 Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 dzięki za przetumaczenie zastanawiam sie co z tą tablicą zrobić jak dam jakiemuś kościelnemu to na złom sprzeda (waży z 10kg)pozdr.
grba Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Male parta idź do czarta" jak mawiali nasi przodkowie, wiec lepiej oddaj proboszczowi...
frytek12 Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 o to chodzi że tam nie ma proboszcza a kościółek zamknięty może komuś od konserwacji zabytków
grba Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Wicewo to kościół filialny parafii Byszyniehttp://www.koszalin.opoka.org.pl/Bialogard.htm
frytek12 Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 ooo to można sie targować myślałem oddać za darmo a tak to ile moge wołać bo nie mam pojęcia
Pytanie
frytek12
znaleziona w lesie wymiary około 50cm na 40cm wykonana mosiądz
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.