Skocz do zawartości
  • 0

identyfikacja orzełka.

hangedman

Pytanie

Napisano

Witam! Wyszedł mi dzisiaj na stanowiskach pruskich taki mały orzełek. Czy jest od czapki? Do pikelhauby z pewnością za mały. wysokość 2 cm, szerokość 2,3 cm. Proszę o identyfikację. Pozdrawiam

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wydaje mi się,że jest to orzełek znajdujący się na zakończeniu berła trzymanego przez orła pruskiego z pickelhauby ,podane wymiary pasowałaby.
Pozdrawiam Łukan
Napisano
Czy ma ktoś inny pomysł od czego ten orzełek? Sorry że tak się uparłem na niego, ale lubie wiedzieć co znajduje. Wiem że Pruski ale od czego mógł być nie mam pojęcia? Proszę o identyfikacje, może ktoś mi pomoże? Pozdrawiam.
Napisano
niemiecki ,polski nie. a szwaby tez kawalerie mialy!! jak pisalem pamiec mnie moze zawiesc ale w ksiazce cos podobnego bylo.jak sie nicnie dowiesz to w poniedzialekcos ci skrobnewiecej
Napisano

Witam! Wyszedł mi dzisiaj na stanowiskach pruskich taki mały orzełek. Czy jest od czapki? Do pikelhauby z pewnością za mały. wysokość 2 cm, szerokość 2,3 cm. Proszę o identyfikację. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie