hangedman Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 Witam! Wyszedł mi dzisiaj na stanowiskach pruskich taki mały orzełek. Czy jest od czapki? Do pikelhauby z pewnością za mały. wysokość 2 cm, szerokość 2,3 cm. Proszę o identyfikację. Pozdrawiam
Łukan Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Witam wydaje mi się,że jest to orzełek znajdujący się na zakończeniu berła trzymanego przez orła pruskiego z pickelhauby ,podane wymiary pasowałaby.Pozdrawiam Łukan
hangedman Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 całkiem mozliwe w miejscu w którym szukałem miały miejsce walki z II WŚ. Pozdrawiam
hangedman Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Czy ma ktoś inny pomysł od czego ten orzełek? Sorry że tak się uparłem na niego, ale lubie wiedzieć co znajduje. Wiem że Pruski ale od czego mógł być nie mam pojęcia? Proszę o identyfikacje, może ktoś mi pomoże? Pozdrawiam.
finucha Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 moze mam zla pamiec ale to cos wyglada mi od kawalerii niemieckiej
hangedman Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 witam ponownie! Czy nikt nie potrafi zidentyfikwać tego orzełka??? Znaleziony na pruskich stanowiskach. pozdr
darass Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 Bardzo ciekawy orzełek...na moje oko rzymski odpadł pewnie ktoremuś legioniście.
Raned Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 Identyfikacja Łukana jest prawidłowa. Gratuluję spostrzegawczości.
hangedman Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 od kawalerii? chyba żartujesz. Pytam poważnie.. Czy ten orzełek jest polski czy pruski? Pozdrawiam
hangedman Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 Proszę o identyfikacje. Nie jestem mocny w temacie orłów:)
finucha Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 niemiecki ,polski nie. a szwaby tez kawalerie mialy!! jak pisalem pamiec mnie moze zawiesc ale w ksiazce cos podobnego bylo.jak sie nicnie dowiesz to w poniedzialekcos ci skrobnewiecej
hangedman Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 Witam! Wyszedł mi dzisiaj na stanowiskach pruskich taki mały orzełek. Czy jest od czapki? Do pikelhauby z pewnością za mały. wysokość 2 cm, szerokość 2,3 cm. Proszę o identyfikację. Pozdrawiam
Pytanie
hangedman
Witam! Wyszedł mi dzisiaj na stanowiskach pruskich taki mały orzełek. Czy jest od czapki? Do pikelhauby z pewnością za mały. wysokość 2 cm, szerokość 2,3 cm. Proszę o identyfikację. Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.