Mel Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 Witam forumowiczów. Byłem parę dni w górach i u jednego gospodarza odkryłem na podwórku wannę nieśmiertelników. Na moje pytanie ile za to? usłyszałem a flaszkę", ale 400Km nie miałem jak tego zabrać.Na złom, to może być trochę głupio, mimo, że to waży kilkaset kilo. Co radzicie z tym zrobić?
Maniek7_2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 JA to bym powybierał najładniejsze i najrzadsze, a resztę na złom. Pozdr.
DjOLO Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 W sumie tak jak to już Maniek napisał powybieraj najładniejsze i zatrzymaj sobie a te które jeszcze jakoś wyglądają sprzedaj na allegro.Napewno więcej zarobisz niż na złomie ;)I możesz zamieścić fotki.
Łazior Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 wszystko na złom przeciez aluminium 5 złotya jak z cynkowe to i tak 2,5 za kilo czy sie nie opłaca??ja zawsze jak wykopie jakies niesmiertelniki to oddaje na złom.
jarasek Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Dlaczego mitomanią? Może są to świerzo" bite blachy i potrzebna jest reklama? Taki chiński CHYT marketingowy :)pzdrw,
Domino(*) Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Kilkaset kilogramów nieśmiertelników?To chyba dla wszystkich dywizji niemieckich:D
krzycho Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 wanna niesmiertelników aluminiowych nie wazyła by kilka set kilo nawet z wanną:) dla mnie to glupota oddawac nawet nie wybite blaszki na złom...
rafael31 Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 O CZYM WY MUWICIE MI TO JUŻ NIE PACHNIE MITOMANIĄ! ALE ŚMIERDZI TAK ZE NIE MOGE SIEDZIEĆ PRZY MONITORZE! TO HAMSTWO PRZECIERZ JAKAŚ RODZINA CHOĆBY NIEMIECKA CZEKA NA INFORMACJE O ZAGINIONYM DZIDKU TO CO ZE WROGOWIE ONI TYLKO WYKONYWALI ROZKAZY (OCZYWIŚCIE ICH NIE USPRAWIEDLIWIAM) ODDAJ TO DO PCK ALBO DO TEJ FUNDACJI.
Horst Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Żeby była wanna nieśmiertelników, musiałbyś pościągać je z połowy niemieckiej armii....Naiwnych szukasz?Buahahahahahaha.....
huk 100 Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Mel - więcej sie nie odezwał o czymś to świadczy-pozdro fantazjia ????
lain Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 to wy nie oddajecie niesmiertelników na złoM??????? a tak powaznie Mel napisz maila.Ja po to przyjade.zaplace dwa razy wiecej niz daja na zlomie.Pozdrawiam:)
TIX Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 wszystkie na 100% wybite, dodatkowo pewnie wszystkie z nr fuhrera :P ...luudzie litości ! na jeden litr wejdzie około 100 nieśmiertelników - wanna średnio 200-300 litrów czyli 2-3 tysiace sztuk :) wątpie że to prawdziwe znalezisko
obert8 Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Ja tez watpie jakby mial wanne aluminium ta dawno by sprzedal i nie za flaszke tylko ok 6 zl za kilo pzdr
Mel Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Witam forumowiczów. Wróciłem właśnie z delegacji (taka praca). Co do rzeczonych nieśmiertelników, to nie sądziłem, że temat wywoła tak szeroki oddzwięk, gdyż szukając kilka dni wcześniej na tym forum pewnej (dość[popularnej) mapy nie odezwał się nikt. Co do nieśmiertelników, trochę może przesadziłem z tą wanną, bo nie była to wanna Łazienkowa, tylko taka z blachy ocynkowanej - ale pełna po brzegi. Nieśmiertelniki były niemieckie wybite i czyste, skorodowane i w stanie średnim - wanna stoi na podwórku i jest wypełniona wodą. Nawiązałem kontakt z regionalnym pasjonatem historii i obiecał zajęcie się tą sprawą włącznie z powiadomieniem niemieckich instytucji zajmujących się ustalaniem danych osobowych swoich żołnierzy. To chyba tyle na ten temat. Pozdrawiam wszystkich Mel.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.