Gambit Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam.Taki mi ostatnio się trafił pocisk (chyba). Niecałe 20 mm wysokości, 2 karby na otoku, chyba ołów, spłaszczony lekko z boku jakby rykoszetował.Dziękuję za pomoc w identyfikacji.Darz Dół - Gambit.
Gambit Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Kaliber około 14mm, wysokość około 13mm. Teraz jak się przyjrzałem to jedna wypukłość w tym okręgu tworzy linię od krawędzi do krawędzi tego okręgu ale druga linia to tylko efekt nalotu. Po sprawdzeniu okazało się, że jednak ołów.Pozdrawiam.
Gambit Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam.Taki mi ostatnio się trafił pocisk (chyba). Niecałe 20 mm wysokości, 2 karby na otoku, chyba ołów, spłaszczony lekko z boku jakby rykoszetował.Dziękuję za pomoc w identyfikacji.Darz Dół - Gambit.
Gambit Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Lekko wypukły okrąg a w nim dwa przecinające się odcinki... ale to ledwo widoczne w sumie jest. Coś w ten deseń.
Pytanie
Gambit
Witam.
Taki mi ostatnio się trafił pocisk (chyba). Niecałe 20 mm wysokości, 2 karby na otoku, chyba ołów, spłaszczony lekko z boku jakby rykoszetował.
Dziękuję za pomoc w identyfikacji.
Darz Dół - Gambit.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.