a.korbaczewski Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 znaleziona na tzw strychu, rodzinnym zresztą.głownia dług. 55cmsygnaturawinternits ?steyrdok. st. ?312znaczek strzelca złukiem pomiędzy wintr. a steyr.
a.korbaczewski Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 może coś więcej? np jak stara ona jest. to jedyna jaką miałem w życiu w ręku więc nic mi sygnatura nie mówi poza tym że nie rosyjska a w necie nie znalazłem tez nic.
a.korbaczewski Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 taka jest sygnatura. obrazek przedstawia inną broń. tyle się mi udało znaleźć w sieci.pomocyyy.
Boruta Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Na pewno przed I wojną światową, ale chyba to będzie jakiś tasak prędzej. Pewnie używany przez nasze wojsko w II RP.Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 no i się okazuje że to jakiś unikat w skali galaktycznej. w sieci nic nie znalazłem poza tasakiem tgo samego producenta, ksiązeczki które oglądałem też nic a lokalni eksperci tylko zanęcili.ale dzięki i za to.
Pytanie
a.korbaczewski
znaleziona na tzw strychu, rodzinnym zresztą.
głownia dług. 55cm
sygnatura
winternits ?
steyr
dok. st. ?
312
znaczek strzelca złukiem pomiędzy wintr. a steyr.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.