HERWOLF Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 witam trafiłem w ziemiance takie oto klucze i mam proźbe o info do czego mogły być dokładniej ten z bolcami to chyba do wykrecania spłonek z łusek altyleryjskich co? jeśli macie foto jakiś kluczy z tematu to dajcie foto prosze o info i pozdrawiam
Loslau Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Ej specjaliści - tak na marginesie... radziecki klucz do zapalników KTM-1 (KT,2,3) wygląda właśnie jak rowerowy klucz! Tylko jest nieco bardziej solidny :)) A np. kluczyk do zapalników ebonitowych w granatach moźdz.82mm przypomina nieco klucz do szlifierki :)Rosjanie nie mieli zbyt skomplikowanych kluczy do zapalników...Pozdro.
kopijnik2 Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 brak skali - dlatego taka forma czy - przypadkowo- nie od szprych ?"
kopijnik2 Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Ej specjaliści - tak na marginesie... radziecki klucz do zapalników KTM-1 (KT,2,3) wygląda właśnie jak rowerowy klucz! Tylko jest nieco bardziej solidny :)) "A ten jest?
Loslau Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 a czort wie!Gdyby akurat niebyło innego na stanowisku :)... pewnie by się nadał. :))Zależy jeszcze od wymiarów.Pozdro.
HERWOLF Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 witam trafiłem w ziemiance takie oto klucze i mam proźbe o info do czego mogły być dokładniej ten z bolcami to chyba do wykrecania spłonek z łusek altyleryjskich co? jeśli macie foto jakiś kluczy z tematu to dajcie foto prosze o info i pozdrawiam
Łazior Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 drugi klucz na pierwszym zdieciu jak najbardziej altyleryjski do(uzbrajania pocisków)wkrecania zapalników niewiem jaki jest durzy ale sadze ze takich od 88 w zwyrzten z dwoma bolcami nie jest do spłonek do spłonek sa z trzema bolcami lub przewarznie do niemieckich z 2 pułokragami jak bede miał sprawny aparat wstawie moje klucze
Radeg4x4 Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Wg mnie są to klucze do naprawy siłowników hydraulicznych takie jak możemy spotkać w koparkach lub w pojazdach wojskowych posiadających takie siłowniki np spycharka BAT-M. Wg 3 zdjęcia klucz na samym dole może byc do przykręcania/odkręcania węży hydraulicznych,2 od dołu sluży do zakręcania glowicy siłownika na cylindrze/(silowniku) i dokręceniu przeciwnakrętki, 3 do odręcania nakrętki która utrzymuje tłoczysko z zimeringami wewnątrz cylindra/silownika, a 4 od dołu podobny jak do flexa-może służyć do odkręcania dekielkna chroniącego zimiering zgarniający z wysuwającej się części silownika. Takie lub nieznacznie większe miale kiedyś w chacie od cholery bo ojciec miał firmę z koparkami i często takie silowniki rozbierał i sam naprawiał więc obstawiam na 99% że są od siłowników hydraulicznych. Pozdrawiam
Pytanie
HERWOLF
witam
trafiłem w ziemiance takie oto klucze i mam proźbe o info do czego mogły być dokładniej
ten z bolcami to chyba do wykrecania spłonek z łusek altyleryjskich co?
jeśli macie foto jakiś kluczy z tematu to dajcie foto prosze o info i pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.