stojakoo Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 Ja powyżej, moneta sredrna średnica ok 7 cm :
Raned Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Moneta, która tak wygląda z dużym prawdopodobieństwem jest falsem, dlatego rozmowa o wartości ma sens tylko po stwierdzeniu przez specjalistę czy jest autentyczna.
IRONRAT Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Może nie tyle fals, co replika. Zgaduję, takie między innymi monety były na Atochy i w celach komercyjnych bito ich repliki. Prawdopodobnie takie też jest jej źródło pochodzenia.Ironrat
Raned Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Fals czy replika prawdopodobnie i tak pochodzi zza wschodniej granicy i pewnie nawet nie jest srebrna.
IRONRAT Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Ten, który ja widziałem przyleciał z Florydy.Ironrat
stojakoo Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 Co do autentycznosci monety nie ma co polemizowac gdyz jest ona stuprocentowa, mam papiery i napewno nie jest zza wschodniej granicy.Natomiast chodzilo mi o mozliwa jej historie oraz wycene.
kopijnik2 Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 Byłbym BAArdzo zaskoczony gdyby ta moneta została wybita w 1610 r.Ale jednym z testów - czy jest po ~~1840 wrażenie" kształtu - jedna strona płaska - druga lekko wypukła - [)na pewno takie zależności występują na alarach portretowych" i związane są z techniką biciaNa podstawie zdjęć - obiekt wygląda na kopię, wykonaną maszyną - (wzorcarka pantografowa, elektrodrążarka?) i uzupełnioną ręcznym wykonaniem perełek i korony.szczególnie foto 1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.