Skocz do zawartości

NO TO SIĘ UŚMIAŁEM

lisek68

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Doszła do mnie informacja o wizycie u jednego gościa , panów Policjantów. Ponieważ nie znaleziono nic szczególnego zabrano mu z domu kolekcje pocisków i łusek które były pozbawione niebezpiecznych substancji. Poszło o to że spłonki nie były zbite !!!.Sprawa jest w toku. Ale teraz najciekawsze .Ściągnięto ,jak zawsze w takich przypadkach , sapera .Poniważ gość miał równiż kule armatnie i granaty XVIII i XIX wieczne , SAPER" CHCIAŁ JE ZABRAĆ I ZDETONOWAĆ NA POLIGONIE !!!! To że Policja ściga i wykrywa składy chorych umysłowo piromanów to rozumiem i pomieram ale żeby konfiskować łuski i czepiać się o kule armatnie ,tego nie moge pojąć.
Napisano
A u mojego kumpla szukali marychy. Narkotykow nie znalezli. Kolekcje amunicji ( duzo roznych calych naboi) zostawili ale skonfiskowali 50 foliowych woreczkow. Dla mnie bez sensu bo za ok 100 naboi w tym ze 40 od kalacha mogli przeciez z niego zrobic super gangstera albo nawet teroryste.
Napisano
A ja tydzień temu miałem w domu D-Day
Nic nie znaleźli bo ja nie zbieram dziadostwa ale trochę nie przyjemne doświadczenie, nawet do kompa się przyczepił ale ja mam linuxa.
Napisano
A co było podstawą nakazu rewizji u ciebie?
To policja może sobie tak wejść i szukać od łusek przez narkotyki po pirackie oprogramowanie???
Chyba nie....
Napisano
Podstawą było że: w miejscu zamieszkania mogły znajdować się przedmioty pochodzące z przestępstwa lub których posiadanie jest zabronione.
Generalnie chodziło o naboje, niewypały itp.
Napisano
to prawda,policja było u wujka w jakiejs sprawie nie miał zadnych materiałów i nic nie znalezli, zobaczyli pirackie CD i się przyczepili i kompa mu zbrali na 2 lata.
Napisano
Jakieś przedwine histroie..Policja od tak nie może wejść do domu musi mieć nakaz sądowy (o takowy nie jest łatwo)
Z piratami" można zawsze coś wymyślić :) np że masz u kolegi kopie zapasowe itp itd.
Pozdrawiam.
Napisano
Nie do końca tak - nie musi mieć nakazu, mogą (w uzasadnionych, określonych w ustawie przypadkach) wejść za okazaniem legitymacji. A co do zabierania innych rzeczy niż te po które przyszli to chyba logiczne (i prawnie umocowane), że jak wlecą po np MW i ich nie znajdą, ale za to zobaczą piraty od podłogi aż po dach to je zabiorą.

A komp prawie na pewno przepada jako narzędzie służące do popełnienia przestępstwa.
Napisano
Musze schować naboje!>>>>>>>>>>>>>

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

i płyty,>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

i bagnety>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

i woreczki>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A MAUSERY I TAK ZOSTAWIE!!!!!!!!!!!!!
Napisano
Ja bym zrobił tak:
-powiedział mojej 75 babci (sknera i zrzęda) ,że ci panowie przyszli powiedzieć jej ,że anulowali jej rentę
-potem poszczuł ich ,,BABCią''
-jakby to było malo to puscić psy :D :D :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie