lisek68 Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 Doszła do mnie informacja o wizycie u jednego gościa , panów Policjantów. Ponieważ nie znaleziono nic szczególnego zabrano mu z domu kolekcje pocisków i łusek które były pozbawione niebezpiecznych substancji. Poszło o to że spłonki nie były zbite !!!.Sprawa jest w toku. Ale teraz najciekawsze .Ściągnięto ,jak zawsze w takich przypadkach , sapera .Poniważ gość miał równiż kule armatnie i granaty XVIII i XIX wieczne , SAPER" CHCIAŁ JE ZABRAĆ I ZDETONOWAĆ NA POLIGONIE !!!! To że Policja ściga i wykrywa składy chorych umysłowo piromanów to rozumiem i pomieram ale żeby konfiskować łuski i czepiać się o kule armatnie ,tego nie moge pojąć.
Klaus BOLS Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 jakby nie znaleziono kompletnie nic podejżanego to zabrali by pirackiego windowsa i płyty i komputer bo pewnie mp3 pirackie.....
cplstahl Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Musieli coś zabrać, aby do statystyk trafiła kolejna udana akcja policji.pozdrawiam
palacz Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 A u mojego kumpla szukali marychy. Narkotykow nie znalezli. Kolekcje amunicji ( duzo roznych calych naboi) zostawili ale skonfiskowali 50 foliowych woreczkow. Dla mnie bez sensu bo za ok 100 naboi w tym ze 40 od kalacha mogli przeciez z niego zrobic super gangstera albo nawet teroryste.
kucek Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 A ja tydzień temu miałem w domu D-DayNic nie znaleźli bo ja nie zbieram dziadostwa ale trochę nie przyjemne doświadczenie, nawet do kompa się przyczepił ale ja mam linuxa.
Jacek P Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 A co było podstawą nakazu rewizji u ciebie?To policja może sobie tak wejść i szukać od łusek przez narkotyki po pirackie oprogramowanie??? Chyba nie....
kucek Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 Podstawą było że: w miejscu zamieszkania mogły znajdować się przedmioty pochodzące z przestępstwa lub których posiadanie jest zabronione.Generalnie chodziło o naboje, niewypały itp.
POliSH Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 to prawda,policja było u wujka w jakiejs sprawie nie miał zadnych materiałów i nic nie znalezli, zobaczyli pirackie CD i się przyczepili i kompa mu zbrali na 2 lata.
DjOLO Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Jakieś przedwine histroie..Policja od tak nie może wejść do domu musi mieć nakaz sądowy (o takowy nie jest łatwo)Z piratami" można zawsze coś wymyślić :) np że masz u kolegi kopie zapasowe itp itd.Pozdrawiam.
dect Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Nie do końca tak - nie musi mieć nakazu, mogą (w uzasadnionych, określonych w ustawie przypadkach) wejść za okazaniem legitymacji. A co do zabierania innych rzeczy niż te po które przyszli to chyba logiczne (i prawnie umocowane), że jak wlecą po np MW i ich nie znajdą, ale za to zobaczą piraty od podłogi aż po dach to je zabiorą. A komp prawie na pewno przepada jako narzędzie służące do popełnienia przestępstwa.
ubenfurer Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 znajomego kiedyś odwiedzili to zabrali kolekcję bagnetów,sprawa się zamknęła i oddali mu ale niektóre były trochę inne :)
rafael31 Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Musze schować naboje!>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>i płyty,>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>i bagnety>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>i woreczki>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>A MAUSERY I TAK ZOSTAWIE!!!!!!!!!!!!!
Schmeisser92 Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Ja bym zrobił tak:-powiedział mojej 75 babci (sknera i zrzęda) ,że ci panowie przyszli powiedzieć jej ,że anulowali jej rentę-potem poszczuł ich ,,BABCią''-jakby to było malo to puscić psy :D :D :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.