krzysssss Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 Witam !!!Chciałbym kupić wykrywkę i rozpocząć poszukiwania.Niestety mam skromne możliwości finansowe (ok 300 zł). W tej cenie na Allegro dostępne są tylko Jabele i MD.Na temat tych wykrywaczy przeczytałem mnóstwo postów. Jeżeli chodzi o Jabela to są zwolennicy jak i przeciwnicy, natomiast o MD każdy mówi ,że to gówno.(fajnie wyglądają i z opisów wynika ,że są niezłe -mają też w przeciwieństwie do jabeli tryb dynamiczny, a mnie interesuje głównie drobnica, monetki.Napiszcie, proszę czy są one naprawdę takie syfiaste,czy nic nie można na nie znaleźć? Czy na początek taki wykrywacz mógłby wystarczyć?Czy tylko można się nim zrazić do poszukiwań.Czy jest wogóle jakaś osoba na tym forum co jest z niego zadowolona i czy coś udało się jej znaleźć. Dzięki za wszelkie info
wiciu_r Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Poczekaj trochę i obserwuj giełdy, ja swojego BH Lone Stara sprzedałem za 340zł więc masz szansę też trafić w podobnej cenie. Nie jest to jakaś spasiona maszyna ale już zasługuje na miano monetkowca. Jakbym miał wybierać między MD a Jablem to wolę tego drugiego...
DjOLO Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Ja mam Jabla i na drobnice to raczej się nie nadaja, chyba że po jakiś dużych przeróbkach.No a MD nie miałem w ręku ale z opini innych poszukiwaczy wynika, że nie jest to najlepszy sprzęt.Wydaje mi się, że w gre wchodzi tylko sprzęt używany...Pozdrawiam Olek.
sebulaa Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Krzysss , wybij sobie z głowy MD, masz 300 zł poczekaj za miesiąc moze ci wpadnie jeszcze pare złotych i sobie kupisz jakąś używkę . MD sie do niczego nie nadaje .
krzysiek1976 Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 Witam !!!Wśród tanich wykrywaczy z trybem dynamicznym wyróżnić można jeszcze Bounty hunter i Pionier. Najtańsze modele kosztują 400 zł. Napiszcie co o nich sądzicie.Narka
Kowal7 Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 MD zdecydowanie odpuść...Kupiłem kiedyś ten cud techniki" i w tej chwili nie dałbym za niego nawet złotówki..Poprostu szkoda pieniędzy i nerwów...Niewiele znajduje, baterie poprostu pożera, a konstrukcja słaba- plastiki pękają od samego używania...Jeżeli masz wydać pieniadze i tracić nerwy to lepiej poczekaj, zaoszczędź i kup coś troche lepszego, choćby ACE 150-nowy za około 600zł, używany jeszcze taniej i moim zdaniem żałować nie będziesz...
sexo Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 powiem tak, MD nadawal sie na kopanie drobnicy na plyciznach, jak cos glebiej to juz problem z zasiegiem, a lokalizacja polega na przekopaniu kawalka 0,5x0,5 m kw. i trza sie nim namachac jak zniwiarz w czasie sianokosow. zameczysz sie.lepiej juz jakas insza uzywke zapodac.
rav79 Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 Jak się dobrze porozglądasz i przpatrzysz ogłoszenia na forach poszukiwawczych to uda Ci się trafić używanego rutusa firsta lub bounty huntera tracker IV za około 350zł.Obydwoma da się znaleźć monety i na początek przygody to wystarczające sprzęty. Dodam, że z tych dwóch wybrał bym rutusa - solidnej wykonany, mniej prądożerny za to bardziej uniwersalny w poszukiwaniach i w razie jak się spieprzy to wiesz komu wysłać do naprawy :)pozdrR
Sereklegnica Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 MD nie bierz nawet za darmo!!! Wywaliłem 340 zł na ten syf i przez pół roku łażnia znalazłem 1 łuskę od mausera!!!! To się nawet na plażę nie nadaje, nawet współczesnej monety nigdy tym nie znalazłem. Do tego co parę sekund się rozstraja i musisz regulować. A w modelu 3005 chwyt jest taki że po 20 minutach ręka odpada.
aaaa.gggg Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 WitamProdukcja MD powinna być karalna!!!Znajomy miał to gów... .NĘDZA!!!!!1PozdrawiamZwierz
krzysssss Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 Witam !!!Dzięki za wszelkie posty. Dzięki Wam wyleczyłem się z MD.Kupiłem Bounty Huntera VLF za 400 zł. Jestem po pierwszym wypadzie w teren i jest OK.Co prawda nic godnego uwagi jeszcze nie znalazłem ,ale trochę złomu wygrzebałem z ziemi.Pozdrawiam Krzysiek
Kowal7 Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Więc pozostaje już tylko życzyć powodzenia...A wybór napewno o 100% lepszy od MD...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.