bjar_1 Napisano 7 Sierpień 2003 Autor Napisano 7 Sierpień 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14988444Panowie proszę o pomoc w identyfikacji tej saperki. Mam taką sama ,a nie wiem jaka to jest (państwo). Kumpel mi mówił ,że czeska ,ale ja nie wiem. Pomocy! :)pzdr bjar_1
bjar_1 Napisano 7 Sierpień 2003 Autor Napisano 7 Sierpień 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14988444Panowie proszę o pomoc w identyfikacji tej saperki. Mam taką sama ,a nie wiem jaka to jest (państwo). Kumpel mi mówił ,że czeska ,ale ja nie wiem. Pomocy! :)pzdr bjar_1
mietek Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 A do czego te otwory? Mam enerdowska, ta ma otwór do wyciągania gwoździ, ale co do celowości tych to jakoś nic mi do głowy nie przychodzi.
Cyrograf15 Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 A tak właściwie to poco są te otwory; waga, mocuwanie, czy coś innego?Wojtek
bjar_1 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 Nie mam pojęcia do czego są otwory - sa robione fabrycznie ,może to jakiś dziwny sposób troczenia jej do pasa wymusił istnienie takich otworów.Na 100% włoska?dzięki! :)bjar_1
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 mam taką samą,prawdopodobnie włoska, otwory są do mocowania żabki bagnetu.Zdjęcie takiej saperki w Żołnierze Musoliniego"
bjar_1 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 No i wszystko jasne!!!Dzięki wszystkim!Mam włoską saperkę...mam włoską saperkę... ;)bjar_1
mietek Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Dla mnie nadal nie jasne, jak to wygląda na zdjeciu? Przypinało się żabkę do łopatki? Aby wyjąć łopatkę, trzeba było odpiąć żabkę? Trochę to skomplikowane.
bjar_1 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 No to może ma ktoś zdjęcie ,albo rysunek troczenia łopatki i bagnetu.bjar_1
Pytanie
bjar_1
Panowie proszę o pomoc w identyfikacji tej saperki. Mam taką sama ,a nie wiem jaka to jest (państwo). Kumpel mi mówił ,że czeska ,ale ja nie wiem. Pomocy! :)
pzdr bjar_1
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.