Skocz do zawartości

GŁUPOTA CZY BRAK WYCHOWANIA

lisek68

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam lisek68, musze przyznac ze mnie mile zaskoczyles swoja otwarta postawa ale popatrz na to wlasnie jak na krytyke kosciola, zostaw skandalizm i uczucia religijne . postawmy sprawe jasno jesli cos udaje iale" bedac czarne" to .....
kiedys napisal JAN DUNS SZKOT (1265-1308) : ALBOWIEM TO,CO NIE JEST TYM ,CZYM SIE BYC WYDAJE , JEST FALSZEM , GDYZ WYDAJE SIE BYC CZYMS INNM OD TEGO CZYM JEST W RZECZYWISTOSCI...."(prawda jest piekna )
jeszcze moze czytales DZUME A. KAMUS-A ? TAM JEST MOTTO :JEST RZECZA ROWNIE SLUSZNA UKAZAC COS CO ISTNIEJE , PRZEZ COS CO NIE ISTNIEJE, JAK I COS CO NIE ISTNIEJE PRZEZ COS CO ISTNIEJE " TAAAAK.
wiec odpowiadam >to jest inteligentna krytyka nie wybryki !.
pozdrawiam amsel44.

• Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Czytam wasze wypowiedzi i zastanowiłam śmiać się czy płakać.
Krytykom kościoła nazywacie nędzną sztukę obliczoną na skandali i tania reklamę.
Jak wspomniałem wychowałem się na styku kilku kultur i religii ale żaden z mych przyjaciół muzułmanów nie drwił by z mojej religii
Nie będę się wdawał w polemikę z dziejową teoria spisku typ Kod . Czy płytkie argumenty o złodziejstwie bo tu nikt nie czeka na wykład z teologii.
Polacy to dziwny naród jak jest obs... ny ze strachu to kryje się w kościele jak jest wolny to pluje na kościół i twierdzi ze to deszcz albo ze to inteligentna krytyka .
Tyle samo ta „krytyka” ma wspólnego z inteligencją co karykatury Mahometa z wolnością słowa.
pozdr.
Oksio

Do pana Amsella
W Watykanie nie mieszkają tylko i wyłączsnie księża, poza tym uważam, że obrażanie i swoiste uderzanie kościoła" w taki sposób jak na tej wystawie jest po prostu chamskie i niesmaczne.
Do pana AKMS
Nie wydaje mi sie żeby wszyscy Polacy byli tacy jak mówisz. Nie wrzuca sie nigdy nikogo do jednego worka. Ja nie jestem tym kimś kogo opisałeś, ale jeśli Ty potrafisz sprzedać własną matke za 2 złote to już Twoja sprawa.
Do całej reszty
Atakujecie Kościól i mówicie że każdy o innych poglądach politycznych w różny sposób interpretuje historie. A tak patrząc w historie Koscioła i świata patrzcie przez jak długi czas ta instytucja istnieje i przez jaki długi okres była (i jest)orędownikiem w rozwijającym sie świecie. Katolicyzm daje wam wolność wyboru i słowa, a jeżeli w nic nie wierzycie to przynajmniej nie atakujcie Kościoła bo może to naruszać czyjeś uczucia religijne

PS
nie słucham RM

edecko!!!
Po pierwsze-
Nie jestem dla ciebie żadnym chłopcem"!!Tak to sobie możesz mówić do ....(wymoderowano)
Po drugie-to co my sądzimy i za kogo mamy liberałów to oni udowodnili robiąc jeden wielką biede" z Naszej Ojczyzny.
IDŻ SOBIE NA JAKIEKOLWIEK ZEBRANIE BYŁYCH ŻOŁNIERZY AK,NSZ,WiN TO SIĘ DOWIESZ CO TO SĄ ZA LUDZIE I CO ROBIĄ A RACZEJ DLA KOGO TO ROBIĄ.
Jeżeli pasi Ci zarabiać 500zł i pracować dla jakiegoś Niemca u siebie w kraju i jeszcze bać się o tą nędzną robocine to głosuj sobie na wymysły typu PO,UW,SLD
NIE PO TO NASI RODACY WALCZYLI I PRZELEWALI KREW ABY TERAZ PRZYKŁADOWY KOWALSKI JECHAŁ DO NIEMIEC I ROBIŁ NA NIEMIECKIE EMERYTURY.

Pzdr
Grand

Jak podnosze z ziemii krzyżyk , medalik lub np. odznake to rośnie mi ciśnienie w żyłach . Z pewnością każdy doświadczył tego wyjątkowego uczucia. Nie zastanawiam się w tym momencie czy przedmiot który podniosłem ma jasną czy ciemną historie . To jest dla mnie bez znaczenia . Cieszy oko i już !!!. Nie dorabiam do przedmiotu rode" tylko sprawdzam w napięciu okolice z nadzieją że może jeszcze coś podniose. Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie że są tacy dla których takie przedmioty mogą stanowić nie lada problem. Będą siedzieć np. nad krzyżykiem do wieczora z dylematem brać czy też zostawić skoro KOŚCIÓŁ ma taką ciemną karte. Tak samo wygląda sprawa z tymi haniebnymi dziełemi" .Zamiast wprost i bez emocji potępić takie zachowanie , zaczyna się wybielać wątek tak jakby nic się nie stało a na dodatek wytacza się działa idologicze skierowane w jedną strone. Jestem ciekaw ile przedmiotów zgromadzonych na tej wystawie przedstawia symbole religijne w takim świetle i czy wśród nich są symbole innych religii. Podejrzewam że są tam zbeszczeszczone symbole tylko jednej religii .Można sobie wyobrazić co by się działo gdyby umieszczono tam symbole innych , znanych wyznań. Następnego dnia autor takiej wystawy chodziłby z kijem od szczotki w d...e ".

Pomyśleć ,że ktos ,kiedys podobno ,powiedział ... Przykazanie daję wam ,byście sie wzajemnie miłowali ..." oraz Kochaj blizniego swgo jak siebie samego ..." Ale ten koles nie wiedział ,ze bedzie kiedys taki naród jak Polacy :) I do tego podobno był Żydem...

Modle sie za ducha św ,zeby oswiecił wasze puste głowy :\\

pik

Grand przpraszam, ale czy uważasz że PiS i twój ojciec dyrektor uratują Polske? popatrz ile już rządzą i czy coś sie zmieniło na lepsze (bajzel jest jeszcze gorszy niz był)

amsel44 wiecej nie bierz udziału w takich wątkach bo jak widze nie masz żadnych wartości moralnych mam nadzieje że kiedyś twoije dzieci też ci to powiedzą.

pik78 nie wypowiadaj sie na tematy za mądre dla Ciebie prosze Cie o to.

Grand pisze:
edecko!!!" [...]
- to podpada pod analfabetyzm - moje ulubione

Po pierwsze-
Nie jestem dla ciebie żadnym "chłopcem!!Tak to sobie możesz mówić do ....(wymoderowano)"
- rozpatrując poglądy jakie wyznajesz czyli Rodzina RM to jesteś chłopcem" jakby na to nie patrzeć. Chyba, że jesteś dzieczynką w ciele mężczyzny, ale to twój problm i GIERTYCHJUGEND.

Po drugie-to co my sądzimy i za kogo mamy liberałów to oni udowodnili robiąc jeden "wielką biede z Naszej Ojczyzny."
- wypowiadając się na tematy gospodarcze trzeba mieć odrobinę podstaw aby zabierać głos w dyskusji. Biedą w Naszym kraju jak pisałem wcześniej są ludzie a nie system. I obciążenia podatkowe, ZUS i brak wolności gospodarczej. Taka wolność nosi nazwę liberalizmu. Podobno ludzie uczą się przez całe życie, ale chyba dla Ciebie juz za późno.

IDŻ SOBIE NA JAKIEKOLWIEK ZEBRANIE BYŁYCH ŻOŁNIERZY AK,NSZ,WiN TO SIĘ DOWIESZ CO TO SĄ ZA LUDZIE I CO ROBIĄ A RACZEJ DLA KOGO TO ROBIĄ."
Jeżeli mienisz się mianem odkrywcy to wystarczy jak podam Wyrok Sądu Rejinowego w Lublinie" - k.174 akt SR 1218/46. I tyle o działaniach niepodległościowych.

Jeżeli pasi Ci zarabiać 500zł i pracować dla jakiegoś Niemca u siebie w kraju i jeszcze bać się o tą nędzną robocine to głosuj sobie na wymysły typu PO,UW,SLD
NIE PO TO NASI RODACY WALCZYLI I PRZELEWALI KREW ABY TERAZ PRZYKŁADOWY KOWALSKI JECHAŁ DO NIEMIEC I ROBIŁ NA NIEMIECKIE EMERYTURY."
-to również świadczy o Twojej niewiedzy lub o wiedzy pochodzącej z prania mózgu, że liberalizm to samo zło. Proponuję założyć własną działalność gospodarczą, z której to za siebie ok. 1000 zł miesięcznie należy odprowadzić do ZUS, US i tego typu instytucji plus 1 pracownik i za niego 700zł. Razem daje to 1700 to jest 3 razy więcej niż napisałeś. Może teraz uświadomię Cię, że 20 milionów zł z podatków powędrowało no Świątynię Opatrzności, a mogło np na zwiększenie emerytur dla wszystkich walczących o Wolność i Niezawisłość.

dodam jeszcze..... albo nie zostawię sobie na późniejszą ripostę. Bo sądząc z Twojej ostatniej wypowiedzi, kończą Ci się argumenty.

pzdr
edeco

Piotrek_k ,wybacz tego askocz" ! Skonczyly mi sie argumenty ,wiec tak walnalem ,nie lubie jak mi ktos w taki sposob zwraca uwagę :)

Bez urazy ,pozdrawiam i zycze milego wieczoru ;)
piku

Edeko po co się tak prężysz to nie gala rozdania nagód. Daj ludziom odetchnąc ,jest niedziela .Myślisz że ktoś Ciebie kwiatami obsypie za takie porównania i złośliwe uwagi . Mam wrażenie że jesteś członkiem MICHNIKJUGEND .Robisz publicznie francuza" Amselowi. Po co ,szukasz wsparcia ,sojuszników. Amsel w przeciwieństwie do Ciebie przynajmniej wierzy w to co pisze .

piotrek_k
Ja nie mówiłem że jestem 100 % zwolennikiem PiS.Ale niektóre rozwiązania mają niezłe.Najbardziej blisko jest mi do idei R.Dmowskiego.
A jeżeli chodzi o PiS to prosze daj Im czas.Napisałeś że już długo rządzą.Owszem.Ale przecież jak mieli wprowadzać swoje ustawy NIE MAJĄC WIĘKSZOŚCI W SEJMIE.
Teraz,jak większość już jest to zobaczymy.Jak to sie mówi PO OWOCACH ICH POZNACIE".A bajzel i jątrzenie to robią liberałki.Kto oglądał dziś transmisje ich śmiesznego,antynarodowego zebranka ten wie o czym mówie.A jakie dobre stosunki już mają z SLD!!!

edeco
Bardzo prosze nieużywać pod moim adresem inwektyw a zająć sie lepiej działalnoiścią w MICHNIKJUGEND LUB BIEDROŃJUGEND.

Koledzy niepotrzebnie się denerwujemy za nami stoi ponad 2000 lat naszej wiary .
A inni przychodzili i odchodzili w niepamięć.
Jako Kaszuba –Katolik patrzę na nich z pobłażaniem i Odpuszczam bo zbłądzili.
Pozdr.
Oksio

Grand, przejrzyj wreszcie na oczy i zacznij mysleć samodzielnie a nie podniecasz się resztkami dawnych idei i słuchach gadaniny szczerbatych dziadków z pretensjami do całego świata. Im zawsze bedzie źle, bo tak już jest w tym wieku, ich wnuki i dzieci już nie mają siły ich słuchać, to dzwonią do radia. Powodzenia, jak lubisz takie klimaty.

Lokomotywa-KOMUNAJUGEND??
Nie musi Pan tego pisać...komuną" wali na kilometr!!
ciekawe czy zadałeś sobie trud przeczytania choć jednego z jego dzieł"
Po pierwsze- wódki razem nie piliśmy ani krów razem nie pasaliśmy wiec wypadało by się zwracać per.Pan
Po drugie-jedno z najlepszych dzieł R.Dmowskiego Myśl nowoczesnego Polaka " czytałem już w wieku lat 15
A moje ulubione ksiązki do których czesto wracam to Polityka polska i odbudowanie państwa" i Niemcy,Rosja i kwestia Polska" oczywiście R.Dmowskiego
i jeszcze małe pytanko...
DZIĘKI KOMU ODZYSKALIŚMY POMORZE,CZĘŚĆ G.ŚLĄSKA I WIELKOPOLSKE?

danieloff
Ja myśle samodzielnie i dlatego widze co się dzieje w mojej Ojczyżnie(a żle się dzieje).A jeżeli chodzi o gadanie szczerbatych dziadków" to prosze niech Pan nie mówi tak na Nich.Dzięki takim jak Oni właśnie może Pan siedzieć spokojnie przy kompie,pijąc kawe.
A na Ich zebrania bardzo lubie jeżdzić,ich słuchać a niekiedy i fajną miejscówke wskażą...

Pzdr
Grand

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie