Matek999991 Posted May 16, 2006 Author Share Posted May 16, 2006 Czy nabój od mosina jest niebezpieczny?Czy pod wpływem ciepła może sam wybuchnąć?Proszę o odpowiedz,jestem początkujący. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarek Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 a jak Ci sie wydaje panie kolego?eh...wrzuć do ogniska i sprawdź...nie no przepraszam jesteś początkujący masz prawo pytać..ale logika wskazuje:w naboju jest proch.,proch jest wybuchowy...więc-tak może zrobić bum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca2003 Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 Niekoniecznie musi wybuchnąc.Wystarczy jeden zyczliwy sasiad i poczujesz niebezpieczeństwo na własnej skórze.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokuz11 Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 Ja proponuje sprawdzic:P. Weź młoteczek i gwoździa i popukaj sobie w spłonkę jak niewybuchnie to znaczy ze bezpieczny, a jak wybuchnie to tego... mniejsza z tym. Jak tego dokonasz(i przeżyjesz) właź na forum i dziel sie wrażeniami:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matek999991 Posted May 17, 2006 Author Share Posted May 17, 2006 Panie szanowny kolego proszę sobie nie żartować.Pytam się wyłącznie dlatego,ponieważ nie chcę narażać nikogo ze swoich bliskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matek999991 Posted May 17, 2006 Author Share Posted May 17, 2006 Sorry trochę pomyliłem składnię zdania! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarek Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 moja rada-wypierdziel z domu wszystko co ma całe spłonki proch w środku itp-puste kulki możesz miec ale nic innego i to nawet nie dlatego że coś Ci webuchnie-nie przesadzajmy ammo do mośka złożone w jakimś pudełeczku w szafce gdzieś nie powinno Ci nic zrobic...ale zadając takie pytania na forum narażasz się niestety kolego na poranną wizyte panów niebieskich a kto ją przeżył wie że jak przyjeżdżaja to szukaja każdego haka na nas przestepców"..więc moja rada jak najszybciej pozbyć sie wszystkiego co robi buuum...a pozostawić sobie w kolekcji puste naboje i łuseczki.co zbierasz?pochwal się na forum swoją bezpieczną kolekcją-zapraszamy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal7 Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 Lepiej uznaj, że jest niebezpieczny.Praktycznie każdy rodzaj amunicji ma w sobie coś niebezpiecznego...Przeciez dla zabawy nikt tego nie produkuje...Niby jeden nabój to nic wielkiego, ale czasem nieszczęścia chodza po ludziach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matek999991 Posted May 17, 2006 Author Share Posted May 17, 2006 Na dzień dzisiejszy mam mało fantów.Byłem tylko dwa razy na wykopkach(wykrywacz mam tydzień).Efekty:300 łusek stalowych od mosina,stara łyżka metalowa,kawałek zapalnika,jedna lotka od mozdzieża,pięć łusek od(chyba pepesza).Byłem w lesie i nic ciekawego się nie trafiło,ale to mój początek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.