Skocz do zawartości

R51 powrót

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Żeby tak zupełnie nie spaść pełne zadumy zdjęcie szrotów z pewnego miejsca, gdzie szrotowatość jest cecha niemal wszystkich znajdowanych fantów. Niby jest to hełm, ale człowiek zastanawia się czy nie lepiej byłoby go wogóle nie znajdować...

Napisano

... tu już gdzie indziej. Znalezisko z przedwczoraj. Wbiłem szpadel w ziemię, usłyszałem głuche uderzenie w metal, podważyłem i usłyszałem przeciągły zgrzyt, z ziemi dosłownie wyskoczył bagnet bez pochwy, za to z głownią niemal w całości w oksydzie. Pochwa została w glebie. Obyło się bez tego całego obstukiwania i cudowania, zwykle juhy siedzą w pochwach mocno...
Jutro postaram się podesłać zdjęcia innych fantów, jakie zdarzyły mi się ostatnio...

Napisano

Na początek przyjemny akcent wrześniowy. Pewien chłop doniósł na drugiego że ten ma jakiś bagnet w obejściu. Pojechałem tam szybko by dowiedzieć się że miał, ale już nie ma a to było dawno" itd... Rozmawiając z nim zerknąłem mu przez ramię na ogródek. W ogródku stała taka niby- studzienka (i kilka krasnali opodal) pod okapem studzienki wisiał sobie na łańcuszku z Obi garneczek podejrzanego kształtu. Popaciany olejną i pęknięty, ale przyznajcie, że cieszy...

Napisano

A tutaj efekt buszowania po strychu opuszczonego domu. Muszę uchylić rąbka tajemnicy, że w ciągu ostatnich dwóch lat byłem kilkakrotnie na tym strychu i zawsze znajdowałem tam cos ciekawego. Tym razem ktoś zdjął dachówkę i na strychu zrobiło się jakby jaśniej. Stan tej maski- do noszenia...

Napisano

Kolega Boruta zaryzykował twierdzenie, że Perkuny wz 29 były płtyko bite, oto egzemplarz z mojej kolekcji...

Napisano

..wracając do ziemnych znalezisk. Ciekawe w tym zasobniku jest, że zachował się w bardzo ładnym stanie i po wyczyszczeniu nie spodziewam się zadnych ubytków...

Napisano
Przepraszam za te powtórzenia, ale nie były zamierzone, czy mógłbym prosić o ich usunięcie?
Z góry dziękuje
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie