R51 Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Napisano 13 Czerwiec 2006 Żeby tak zupełnie nie spaść pełne zadumy zdjęcie szrotów z pewnego miejsca, gdzie szrotowatość jest cecha niemal wszystkich znajdowanych fantów. Niby jest to hełm, ale człowiek zastanawia się czy nie lepiej byłoby go wogóle nie znajdować...
R51 Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Napisano 13 Czerwiec 2006 ... tu już gdzie indziej. Znalezisko z przedwczoraj. Wbiłem szpadel w ziemię, usłyszałem głuche uderzenie w metal, podważyłem i usłyszałem przeciągły zgrzyt, z ziemi dosłownie wyskoczył bagnet bez pochwy, za to z głownią niemal w całości w oksydzie. Pochwa została w glebie. Obyło się bez tego całego obstukiwania i cudowania, zwykle juhy siedzą w pochwach mocno...Jutro postaram się podesłać zdjęcia innych fantów, jakie zdarzyły mi się ostatnio...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Na początek przyjemny akcent wrześniowy. Pewien chłop doniósł na drugiego że ten ma jakiś bagnet w obejściu. Pojechałem tam szybko by dowiedzieć się że miał, ale już nie ma a to było dawno" itd... Rozmawiając z nim zerknąłem mu przez ramię na ogródek. W ogródku stała taka niby- studzienka (i kilka krasnali opodal) pod okapem studzienki wisiał sobie na łańcuszku z Obi garneczek podejrzanego kształtu. Popaciany olejną i pęknięty, ale przyznajcie, że cieszy...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 A tutaj efekt buszowania po strychu opuszczonego domu. Muszę uchylić rąbka tajemnicy, że w ciągu ostatnich dwóch lat byłem kilkakrotnie na tym strychu i zawsze znajdowałem tam cos ciekawego. Tym razem ktoś zdjął dachówkę i na strychu zrobiło się jakby jaśniej. Stan tej maski- do noszenia...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 ...parciana taśma do Maxima, szkoda że rosyjska...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 ...parciana taśma do Maxima, szkoda że rosyjska...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 ...z poslich akcentów czapka polskiego kolejarza, niestety w stanie szczątkowym...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 ...zabrałem sobie otok, znaczek i jeden guziczek (drugi był w naprawdę fatalnym stanie)
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Kolega Boruta zaryzykował twierdzenie, że Perkuny wz 29 były płtyko bite, oto egzemplarz z mojej kolekcji...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 ..wracając do ziemnych znalezisk. Ciekawe w tym zasobniku jest, że zachował się w bardzo ładnym stanie i po wyczyszczeniu nie spodziewam się zadnych ubytków...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 ...na koniec srebrna odznaka za rany, w stanie niestety niezbyt ładnym...Tyle na dziś...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 ...na koniec srebrna odznaka za rany, w stanie niestety niezbyt ładnym...Tyle na dziś...
R51 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Przepraszam za te powtórzenia, ale nie były zamierzone, czy mógłbym prosić o ich usunięcie?Z góry dziękuje
Boruta Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Tak, tylko że ten twój, to mobilizacyjny. Jeszcze takiego nie mam.Pozdrawiam
the_tuna Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 ta szpanga to z miko???chyba jestem posiadaczem drugiej połówki:P hahahha
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.