kubas Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Orzełek w ładnym stanie gratuluje, a o ile się nie myle to SSPozdrawiam kubas
kot05 Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Jest to wczesny wzor jaki byl noszony przez Wehrmacht w 1934-35 roku.Pozdrawiam
sirpavlo Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 WITAMAle mi przypasiło z tym postem.Dzisiejszy wyszedł z ziemi dokładnie dwie godziny temu to mój pierwszy orzełek niemiecki jak wykopałem to cudo to nie mogłem się na niego napatrzeć,jeszcze nieczyszczony ale zaraz go potraktuje szczoteczką i mydełkiem.Ps:Ktoś kiedyś powiedział że nie ma pustych miejsc"to prawda są gorsze i lepsze miejscówki"ja w końcu znalazłem tą lepszą troszke się dzisiaj obłowiłem :o)))
sirpavlo Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 I już czyściutkiPozdrawiam i życze wszystkim takich trafień jak najwiecej.
gryfit Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Mam pytane jako laik w tym temacie, przyglądając się fotkom można stwierdzić, orzełki mają głowy zwrócone w róznych kierunkach, czy jest to czymś podyktowane ?
grba Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Parteiadler złośliwie nazywany Parteivogel patrzył w inną stronę niż używany m.in. przez Wehrmacht Reichsadler.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.