SWaldek Napisano 7 Sierpień 2003 Napisano 7 Sierpień 2003 Znalazłem podobne miejsce w lesie. Podkowy lezą na większym terenie. Z relacji starszych osób wynika, że podczas wojny niemcy trzymali tam konie. Jest to miejsce gdzie spotyka się kilka leśnych dróg.Pozdrawiam
pepe Napisano 7 Sierpień 2003 Napisano 7 Sierpień 2003 Byłem raz na jednej poważniejszej akcji ..he,he.. odkopywania zasypanego niemieckiego bunkra . Znaleźliśmy ze sto kilo liści , pół tony piachu, i jakies 6.5 m drutu ze srubką na koncu (niechybnie niemiecka wunderwaffe- niestety wyrzuciłem :). Z gatunku innych smieci - sorry" znalazł sie jakiś podejrzany jegomośc który podawał sie za własciciela terenu. Na poczatku próbował za pomoca magicznych słów" na K...ch...s.. przegonic kolege, ale gdy zorientował sie ze jest nas czterech, hm.. dziwnie spotulniał..
kigen Napisano 7 Sierpień 2003 Napisano 7 Sierpień 2003 U mnie zestawem obowiązkowym w prawie każdej wyprawie jest podkowa, łańcuch i łuska.
bjar_1 Napisano 7 Sierpień 2003 Napisano 7 Sierpień 2003 No ,łańcuchów tez jest sporo ,ale i tak 60% moich znalezisk to rzeczy o których nic nie wiem : śmieszne blaszki ,śrubki ,pokrętła ,pierdółki... Są miejsca ,gdzie paliły się samochody: potopiony ołów z akumulatorów ,aluminium ,stopione szkło z szyb ,porozrywana w ogniu amunicja ,różne samochodowe części itp.itd.bjar_1
random Napisano 7 Sierpień 2003 Autor Napisano 7 Sierpień 2003 ktoś tu pisał, że znalazł nocnik, ja raz znalazłem (co prawda plastikowe ale obok sygnału)..... małe gąsienice od zabawkowego T-34 :-)) Myślałem, że skonam ze śmiechu. Wspólnie z qmplem, z którym szukałem doszliśmy do wniosku, że ktoś zasiał takie małe, by po roku wyrósł cały czołg :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.