Skocz do zawartości

Palniczek gazowy - macie jakieś doświadczenia?

Boruta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ponieważ zapalniczki są za słabe, to nabyłem takie cudo, do punktowego grzania np. śrub. Jak macie jakieś doświadczenia, to się podzielcie.
Pozdrawiam
Napisano
Przed grzaniem zapuść naftą (jezeli chodzi o śrubę)
tych zabawkowych palniczków nie uzywałem mam dostep do standartowego acetylo-tlenowego , powiedz konkretnie do czego chcesz go uzyc to moze cos podpowiem pozdro
Napisano
Palniczek na gaz do zapalniczek za 8 zł. A odkręcał będę śrubę od okładek bagnetu z wykopu. Jest trochę podgryziona przez korozję.
Pozdrawiam
Napisano
Na poczatek kąpiel w nafcie dobrze wymocz ,nastepnie podgrzej punktowo ale uwazaj by okładek nie zniszczyc , jak da sie rozkrecic to super a jak nie to tylko rozwiercenie srub niestety. pozdro
Napisano
Chyba propan-butan, a chodzi mi o śróbki od bagnetów bez drewna z wykopu. Jak coś podziałam, to opiszę, na razie nie mam czasu.
Pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Napisano
Szybko grzeje, udało mi się odkręcić drugą śrubę i dorobiłem okładki. Wreszcie skończyłem tego serba.
Pozdrawiam
P.S. Mam jeszcze parę rzeczy do roboty, to wtedy opiszę kolejne doświadczenia. Teraz próbuję ruszyć śrubę na wykopie 98/05, no i mam problem ze strychowym ogryzkiem 98/05, bo nie moge wybić śruby i zdjąć okładki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie