Boruta Napisano 12 Maj 2006 Autor Share Napisano 12 Maj 2006 Ponieważ zapalniczki są za słabe, to nabyłem takie cudo, do punktowego grzania np. śrub. Jak macie jakieś doświadczenia, to się podzielcie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Przed grzaniem zapuść naftą (jezeli chodzi o śrubę)tych zabawkowych palniczków nie uzywałem mam dostep do standartowego acetylo-tlenowego , powiedz konkretnie do czego chcesz go uzyc to moze cos podpowiem pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Albo palnik acetylenowy albo na propan butan do butli. Opalarki elektryczne też czasami wystarczają.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Maj 2006 Autor Share Napisano 12 Maj 2006 Palniczek na gaz do zapalniczek za 8 zł. A odkręcał będę śrubę od okładek bagnetu z wykopu. Jest trochę podgryziona przez korozję.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Do bagnetu wystarczy taki mały palniczek.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Na poczatek kąpiel w nafcie dobrze wymocz ,nastepnie podgrzej punktowo ale uwazaj by okładek nie zniszczyc , jak da sie rozkrecic to super a jak nie to tylko rozwiercenie srub niestety. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 napisz o jaki palnik ci chodzi [rodzaj gazu]-propanbutan-acetylenotlenowy-lutlamap[benzyna] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 15 Maj 2006 Autor Share Napisano 15 Maj 2006 Chyba propan-butan, a chodzi mi o śróbki od bagnetów bez drewna z wykopu. Jak coś podziałam, to opiszę, na razie nie mam czasu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Śrubę grzej ale reszę schładzaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Szybko grzeje, udało mi się odkręcić drugą śrubę i dorobiłem okładki. Wreszcie skończyłem tego serba. PozdrawiamP.S. Mam jeszcze parę rzeczy do roboty, to wtedy opiszę kolejne doświadczenia. Teraz próbuję ruszyć śrubę na wykopie 98/05, no i mam problem ze strychowym ogryzkiem 98/05, bo nie moge wybić śruby i zdjąć okładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Śruby udało mi sie ruszyć, ustanowiłem nowy rekord - śrubka od 98/05 wykopek puściła po 10 minutach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 No i mi sie zapchał na amen, chyba się rozejże za czymś profesjonalnym.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.