Gość Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Slyszalem ze sa ludzie ktorzy kolekcjonuja stare izolatory z trakcj elektrycznych i linii telefonicznych. Mi sie te przedmioty podobaja i zaczalem je ostatnio zbierac. Bardzo cool hobby" bo tanie i moja baba spokuj daje, tak dlugo jak trzymam je na strychu i mieszkania nie zagracam. Czy ktos zna jakis pasjonatow izolatorow, moje bratnie dusze? Sam szukalem, ale beznadziejna sprawa. A moze jakies cynki gdzie mozna znalesc jakies fajne, w dobrym stanie, izolatory przedwojenne?
SP17 Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Mam izolator wykopany chyba stary. Gdy go odnajdę zrobię fotkę. Pozdrawiam.
haze44 Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Cześć!Ja nie zbieram izolatorów, ale gdzieś kiedyś czytałem o ciekawy artykuł o zbieraczu izolatorów. Z tego co pamiętam to warte uwagi są stacje stare kolejowe. Tam często można znależć ciekawe rzeczy. Autor artykułu, który czytałem pisał,że na jakiejś starej stacyjce znalazł izolatorek pamiętający rosyjskiego cara:) Warto wspomnieć, że izolatory były produkowane przez wytwórnie porcelany np Miśnia" - ponoć unikaty.Pozdrawiam,haze44
SP17 Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 ...oto i on. Początkowo myślałem, że to buteleczka, zastanawiał mnie tylko ten rowek w podstawie. Wysokość 37,2mm średnica u podstawy 35,1mm. Pozdrawiam.
k0k0 Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 Pałętając się w okolicach Osówki znalazłem kiedyć izolator w idealnym stanie (biały porcelonawo) - chyba oryginał z okresu budowy komleksu.pozdro
ZUBIKED Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 SP17 to nie jest izolator ! A korek do balonu. Takiego balonu co się w nim winko pędzi. A rowek jest po to by łatwiej odkręcać - zdeimować , jak taka potrzeba. Pozdrawiam
Parowóz Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Potwierdzam wypowiedz ZUBIKEDA- moze dodam że nie bardzo do wina -w balonach takich przewozono przewaznie kwasy lub inne chemikalia i to jest korek do takiego balona/butla
xboberx Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Jakis izolator wykopałem w ruskiej ziemiance był to jakis magazym albo warsztat naprawczy czy cos takiego były tam różne narzedzia triche militarki i inne pierdoły miedzy innymi ten izolator
wajcha Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 panowie uwaga na miny przypominajace swoim podobienstwem izolator
liha Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 hahahahah i bomby bo uuuuuuuuuuuuuuuuuu o jezu heheheheheeeheheh , izolatory , Panowie prosze poszukać na Brodzkiej Górze na Brodach , tego śmiecia PKP do groma wywaliła , może co ciekawego będzie ???? pozdro .liha
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.