the_tuna Posted May 9, 2006 Author Share Posted May 9, 2006 witam serdecznie !mam pytanie do specjalistów ..pytanie to jest związane z moją pracą magisterską ochotnika w W-SS...a mianowicie...gdzie był szkolony flandryjski legion ochotniczy...wiem że na pewno w GG ale gdzie dokładnie...??? mam pewne podejrzenia co do Dębicy"??ale m pewnie się myle...z góry dziękuje za odpowiedz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BURY99 Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 Witamw kilku żródłach spotyka sie najpierw obóz szkoleniowy w Radomiu potem właśnie Dębica.Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubas Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Raczej w Radomiu i jego okolicach szkolono ochotników z terenów ZSRR i ost legiony a flandryjski legion to raczej Dębica.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucek Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Nie w Dębicy a na poligonie SS Heidelager (później nazwany Dębica), to ponad 10 km z Dębicy do Pustkowa.W Heidelager byli chyba w maju 1941r. Potem Orzysz i front wschodni, tereny Łotwy.Po rozbiciu legionu do Pustkowa przyjechało tylko 60 żołnierzy.Po więcej wejdź na moją stronę o Heidelager chociaż o legionie za dużo tam nie ma :-)pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_tuna Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 super! panowie serdeczne podziękowania za informacje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Gdzie można napisać pracę magisterską na temat Waffen SS? Ciekawy temat do ropzważań. Czyżby na uniwersytecie w Danzig, może u Donalda T.? He he he. Ja bym na okładkę walnął takie sigruny SS.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bestler Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 A nazwa wsi KRUSZYNA mówi ci coś? Z RELACJI WYWIADU AK wynika że byli tu Ukraińcy i jakić oddział francuski.Wies koło Dobieszyna koło Radomia podobno sa jeszcze baraki....ale nie sprawdzałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.