the_tuna Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 witam serdecznie !mam pytanie do specjalistów ..pytanie to jest związane z moją pracą magisterską ochotnika w W-SS...a mianowicie...gdzie był szkolony flandryjski legion ochotniczy...wiem że na pewno w GG ale gdzie dokładnie...??? mam pewne podejrzenia co do Dębicy"??ale m pewnie się myle...z góry dziękuje za odpowiedz..
BURY99 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Witamw kilku żródłach spotyka sie najpierw obóz szkoleniowy w Radomiu potem właśnie Dębica.Pozdr
kubas Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Raczej w Radomiu i jego okolicach szkolono ochotników z terenów ZSRR i ost legiony a flandryjski legion to raczej Dębica.pozdrawiam
kucek Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Nie w Dębicy a na poligonie SS Heidelager (później nazwany Dębica), to ponad 10 km z Dębicy do Pustkowa.W Heidelager byli chyba w maju 1941r. Potem Orzysz i front wschodni, tereny Łotwy.Po rozbiciu legionu do Pustkowa przyjechało tylko 60 żołnierzy.Po więcej wejdź na moją stronę o Heidelager chociaż o legionie za dużo tam nie ma :-)pozdrawiam
the_tuna Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 super! panowie serdeczne podziękowania za informacje!
Boruta Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Gdzie można napisać pracę magisterską na temat Waffen SS? Ciekawy temat do ropzważań. Czyżby na uniwersytecie w Danzig, może u Donalda T.? He he he. Ja bym na okładkę walnął takie sigruny SS.Pozdrawiam
bestler Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 A nazwa wsi KRUSZYNA mówi ci coś? Z RELACJI WYWIADU AK wynika że byli tu Ukraińcy i jakić oddział francuski.Wies koło Dobieszyna koło Radomia podobno sa jeszcze baraki....ale nie sprawdzałem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.