Skocz do zawartości

legion flandryjski0gdzie był szkolony???

the_tuna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam serdecznie !
mam pytanie do specjalistów ..pytanie to jest związane z moją pracą magisterską ochotnika w W-SS...a mianowicie...gdzie był szkolony flandryjski legion ochotniczy...wiem że na pewno w GG ale gdzie dokładnie...??? mam pewne podejrzenia co do Dębicy"??ale m pewnie się myle...z góry dziękuje za odpowiedz..
Napisano
Raczej w Radomiu i jego okolicach szkolono ochotników z terenów ZSRR i ost legiony a flandryjski legion to raczej Dębica.
pozdrawiam
Napisano
Nie w Dębicy a na poligonie SS Heidelager (później nazwany Dębica), to ponad 10 km z Dębicy do Pustkowa.
W Heidelager byli chyba w maju 1941r. Potem Orzysz i front wschodni, tereny Łotwy.
Po rozbiciu legionu do Pustkowa przyjechało tylko 60 żołnierzy.
Po więcej wejdź na moją stronę o Heidelager chociaż o legionie za dużo tam nie ma :-)
pozdrawiam
Napisano
Gdzie można napisać pracę magisterską na temat Waffen SS? Ciekawy temat do ropzważań. Czyżby na uniwersytecie w Danzig, może u Donalda T.? He he he. Ja bym na okładkę walnął takie sigruny SS.
Pozdrawiam
Napisano
A nazwa wsi KRUSZYNA mówi ci coś? Z RELACJI WYWIADU AK wynika że byli tu Ukraińcy i jakić oddział francuski.Wies koło Dobieszyna koło Radomia podobno sa jeszcze baraki....ale nie sprawdzałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie