carski Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 Witam, w dniu dzisiejszym będąc na wykopkach w lasach pod Kamianką,idąc wraz z dwoma kolegami wzdłuż rzeki Narew odkryliśmy świeżo rozkopane groby rzołnierzy carskich i pruskich. Część z nich zastała rozkopana dzisiaj (około 15 grobów) reszta zastała porozkopywana kilka dni wcześnie, a niektóre są jeszcze nietknięte, do okoła walają się kości, pety, a do grobów powrzucane są butelki od piwa. Zastanawia mnie, czy wykopane rzeczy nie goszczą już na naszym forum?Pozdrowienia dla hien.
carski Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 Fiodor chętnie niestety ja mieszkam od tego cmentarza 170km, mam pytanie czy rzołnirzy chowali razem z wyposarzeniem takim jak saperki, kociołki itp. ponieważ hieny były bardzo wybredne i wiele po sobie zostawiły do okoła grobów, albo bardzo im się spieszyło.
Marczyk Napisano 29 Wrzesień 2009 Napisano 29 Wrzesień 2009 Powstała inicjatywa by uporządkować (pod względem dokumentacyjnym jak i ładu w terenie) cmentarz wojenny w Kamiance. Realnie mogło by to nastąpić w przyszłym (2010)roku. Jest błogosławieństwo WKZ-tu, była już w tym temacie pierwsza rozmowa z gminą, która jest włascicielem działki.Chętni do pomocy mile widziani.
HU13ERT Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Kontrowersyjny temat Kamianki jest wałkowany od dawna na różnych forach i ciągle żywy niestety...w negatywnym znaczeniu.Czemu akurat szczegóły miałyby być przesyłane tylko na priv?Jeśli będą jakieś decyzje proponuje otworzyć wątek na głównym jakie są ustalenia i jakie potrzeby osobowo-materialno-finansowe. Rąk do pracy zawsze się przyda ale właściciele tych rąk muszą wiedzieć, że coś jest robione.Pozdrawiam.Hubert
olaf. Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 to już jest dno rozkopywać groby.Znam mnóstwo takich miejsc a nawet przez myśl mi nie przeszło żeby kopać spodoba się tym ludziom,właściwie to nie ludzie,przeniosą się na cmętarz komunalny.Na pewno to juz nie hobby gdzie tu planowanie,akcja cały ten Ogień.Robią nam złe akcje.Kolega Fiodor ma tu racje to jedyny sposób.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.