Skocz do zawartości

Mały problem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kupiłem właśnie saperski wykrywacz W3P, ale jego osiągi nie są takie jak piszą w różnych testach, mój nie wykrywa zakopanego pręta średnicy 1cm, na głębokości 10-15cm, czy może być to wina słabych baterii?, używam trzech ogniw z baterii 4,5V,bateria była kupiona z wykrywaczem. Co zrobić żeby wykrywacz szukał głębiej np. żeby można znaleźć ten pręt na głębokości 15- 20cm? Z góry dziękuję za odpowiedzi(sensowne) i Pozdrawiam Serdecznie!
Napisano
Jak sama nazwa wskazuje jest to saperski wykrywacz a wiec raczej wykrywa przedmioty wieksze i na dosyc malej glebokosci jesli byl uzywany w woju to moze byc z nim nie w pozadku wszystko od baterii po cewke , spruboj z innym zrodelm energii np akumulatorek albo ogniwa alkaliczne
Napisano
Zrob pomiar wykrywacza wez monete , puszke po piwie jakiej kowadło poloz na stole i sprawdz z jakiej odleglosci sprzet łapie te przemioty , potem zakop w ziemi na mniej wiecej takiej samej glebokosci na jakiej wykrywal je wykrywacz na sucho i porownaj sygnaly oraz odleglosci - moze jeszcze go nie wyczules , z kazda wykrywka trza sie zapoznac , ale od razu ci powiem ze niespodziewaj sie rewelacji to jest dobry sprzet ale na duze i plaskie przwedmioty - odpada drobnica np monety
Napisano
robiłem już takie testy, monetę 5zł, na sucho wykrywa z odległości 2-3cm, a w ziemi na takiej głębokości nie wykrywa jej wcale, na monety odpada a na militaria np. hełmy, pistolety, karabiny, wykryje?
Napisano
bo jest też tak że jak się najedzie cewką na metal to sygnał zanika, a jak nie ma metalu to cały czas piszczy, czy toma jakieś znaczenie, na jakiej głębokości (w ziemi) powinien znaleźć hełm, pistolet, a na jakiej karabin?
Napisano
o kolego tego niewiem generalnie powinienes nim machac w prawo lewo i powinien zareagowac nad przedmiotem , potem w tym miejscu poprzez ,, wezsze ,, przesuwanie powinienes dokladniej zlokalizowac przedmiot -
Napisano
Wykrywacz saperski W-3-P
Obiekt Cewka 14*25cm
$1 15,5 cm
$5 16,5 cm
$10 15 cm
$25 18 cm
Jest to graniczny zasięg, stabilnie pracuje przy zasięgach ok. 10% mniejszych. Częstotliwość generatora cewki 880-900 kHz. Cewka ma dwa zwoje w rurce Al o wymiarach 14x25 cm.

ale wydaje mi sie ze to byl test w rekach fachowca i sprzet mogl byc super przy tym tescie jesli ty kupiles z demobilu to po demobilu mozna sie wszystkiego spodziewac
Napisano

Ten wykrywacz trzeba ustawić tak żeby było słychać miarowe pyrkanie" no i niestety trzeba co jakiś czas go dostrajać w terenie taki jego urok. A zasięg? 5 zł a sucho" 20 cm(przed chwilą). Ale i tak wiele zależy od gruntu, ja kiedyś czymś takim wyciągnąłem pół wiaderka czyli coś porównywalnego wielkością z hełmem z głębokości ok pół metra. Nie jest to rewelacja ale nie ma co rozpaczać zawsze mozna ten wykrywacz potraktować jako element kolekcji militarnej :)

pzdr.Werning

Napisano
jak potrzebujesz wieksza cewkę tez od polskiego wykrywacza saperskiego (masz wtedy lepszy zasieg) i inne czesci zapasowe to sie zapytam znajomego
Napisano
Dzięki ale na razie mi wystarczy wczoraj zakopałem połowę starej pompy wielkości przypominającej granat gdzieś na 20- 25cm i załapał więc muszę go jeszcze wyczuć, może stary ale jary :) na początek może być, dzięki wszystkim za odpowiedzi i Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie