ZnaChoR Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=314748w tym wątku mam moje piątkowe znalezisko!!proszę was o pomoc i wszelkie informacje o tym przedmiocie (co, gdzie, jak, dlaczego, komu, za co itp.)!!pozdr.ZnaChoR
Grendel Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Errr...Zapomnialem napisac.Czasami takie pamiatkowe blaszki nabijano na kolby muszkietow.Widzialem kilka podobnych w tresci w muzeach.Rownie dobrze moze to byc blaszka pamiatkowa, wybita juz po wojnie dla weteranow (przypuszczalnie) 11-tej Vermont Infantry.Mogla byc nabita na pas, razem z innymi chwalebnymi" miejscami szlaku bojowego.Widzialem i takie.PozdrowieniaGrendel
kopijnik2 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Pamięci chwalebnych dni1862fortu lincolndwie dziury (ślady po nicie)Produkcja współczesna (lata 70)- porównaj sposób tłoczeniaForma podobna do blach na jeansach (patrz nit)moim zdaniem lacha z portek"a, że w temacie historycznym - może stylizacja wyrobu
Grendel Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Chwalebne dni" Fortu Lincoln w 1862 roku polegaly na tym, ze stacjonowal tam 11th Vermont Infantry strzegacy spanikowanego po pierszej bitwie pod Bull Run rzadu Unii.Znajdowal sie on na polnocny-wschod od Waszyngtonu, w poblizu Bladensburg Turnpike i kolei Baltimore & Ohio (w strone Baltimore).Blaszka pamiatkowa wyglada na oryginalna.W Polsce mogla znalezc sie na wiele sposobow, chociazby tak, jak moje rodzinne drobiazgi po szkockim praszczurze walczacym za Konfederacje , ktory po Jej klesce wyemigrowal na Litwe.Losy ludzkie bywaja solidnie pokrecone.PozdrowieniaGrendel
huk 100 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 kopijnik2 -ty to potrafisz sprowadzić człowieka na ziemie-pozdro-ZnaChoR
ZnaChoR Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 niop to widze że jeszcze nikt z grona forumowiczów się niespotkał z takim fantem :-(pozdr.ZnaChoRps.może jednak ktoś odgadnie tą zagadke!!
ZnaChoR Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=314748w tym wątku mam moje piątkowe znalezisko!!proszę was o pomoc i wszelkie informacje o tym przedmiocie (co, gdzie, jak, dlaczego, komu, za co itp.)!!pozdr.ZnaChoR
Pytanie
ZnaChoR
w tym wątku mam moje piątkowe znalezisko!!proszę was o pomoc i wszelkie informacje o tym przedmiocie (co, gdzie, jak, dlaczego, komu, za co itp.)!!
pozdr.ZnaChoR
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.