Manlicher Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 moim zdaniem jest to bombka kasetonowa:).nie jestem pewny i moge sie mylic dlatego prosze o pomoc.I czy bylo TO wykorzystywane rowniez jako granat?
Loslau Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Na skorupe granatu moździerzowego mo to osobiscie nie wygląda,bo nie widze charakterystycznych dla granatów moździerzowych karbowań" (ale skorupa ze zdjeciajest mocno skorodowana, więc może dla tego)Na fotce widać granaty moźdz, 50mm rosyjskie, niemiecki 5cm, jak i polski 46mm - żaden nie wydaje mi się podobny do skorupki ze zdjęcia (ewent. niemiecki 5cm)Najpardziej podobna jest to tego fanta kasetowa bombka lotnicza SD-1 (zaznaczone strzałką)Pozdro.
mietek Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 sprawa prosta, zmierzcie jaki kaliber" ma SD-1, stawiam ze bedzie to ok 50mm, podobnie z dlugoscia skorupy, tez wyjdzie jak dla granatu.
Manlicher Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 moim zdaniem jest to bombka kasetonowa:).nie jestem pewny i moge sie mylic dlatego prosze o pomoc.I czy bylo TO wykorzystywane rowniez jako granat?
Manlicher Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 a i czyje to jest?:)za pomoc dziekuje.pozdro!
tosh Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 witamfaktycznie wyglada na skorupke niemieckiej bomby zestawianej po kilkadziesiat sztuk w kasetach.http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/bombs.html na tej stronce jest troche na temat bomb kasetowychpozdrawiam
m_bomba Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 JEST TO SKORUPA OD NIEMIECKIEGO GRANATU MOŹDZIERZOWEGO 5CM
Pytanie
Manlicher
moim zdaniem jest to bombka kasetonowa:).nie jestem pewny i moge sie mylic dlatego prosze o pomoc.I czy bylo TO wykorzystywane rowniez jako granat?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.