Skocz do zawartości

Niemiecka Ciężarówka czeka głęboko pod ziemią - do wykopania!?!

d.jack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam...
Dowiedziałem się od mojego znajomego, że w Katowicach Piotrowicach leży zakopana pod ziemią Niemiecka ciężarówka z okresu II wojny światowej. Myślę, że mogę mieć bardzo dokładny namiar na miejsce w którym iby" ona leży. Czy ktoś jeszcze o tym słyszał??? W takich sprawach nigdy nie ma pewności, ale w każdej legendzie jet ziarnko prawdy. Informacja prawie pewna, ale poszukuję u Was potwierdzenia czy koś o tym również słyszał???
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zakopana? A po co? W jakim celu? Jeśli nawet, to za wiele z niej raczej nie zostało po 60 latach... Wiadomo jaki model?
Napisano
Słońce w pelni i przez to wysyp różności większych gabarytowo w legendach ludowych.
W zimie mózgi niską temperaturą zakonserwowane, latem uwalniają się natomiast wolne elektrony wyobraźni.
Napisano
niestety nie wiem jaki model - podobno jechałai wywróciła się i wpadła do rowu - w którym już została. Z czasem ziemia zakryłą ją.
Napisano
Wpadka zawsze jest możliwa. Z tym samozasypaniem to bym jednak uważał. ;)
Z ludzką pomocą jest to bardziej prawdopodobne. :]
Napisano
Tez bym sie tym tematem zainteresowal bo mieszkam w nieznacznej odleglosci od Katowic, a i moze paru eksploratorow by sie do pomocy zebralo:) jak cos wars i d.jack piszcie na priv.
pzdr.
Dawid
Napisano
hehe akurat maturka na karku, ale po z chęcia wypełnił bym czymś wolny czas:D a do Katowic to ma rzut beretem (mocherowym oczywiście) więc jak jakies poszukiwania to pisze sie z chęcia:D
Napisano
no i widzicie jak szybko ludzie do kopania sie znalezli:P
wars i d.jack bede Wam wdzieczny jak bedzieice mnie informowac co i jak:)
pzdr.
Dawid
Napisano
Nie no LUUUDZIE .Środowisko grzebologów schodzi na psy!Niedawno niżej stuga nikt łopaty w ziemię nie chciał wbic a teraz?ciężarówka?
Pozdrawiam
Napisano
Szanowny d.jack, skąd takie informacje i czy żródło jest wiarygodne??

Przejechać się w tamte okolice jak najbardziej,chodzby dla relaksu:)

Pozdrawiam.
Napisano
niop ja wam na 100& moge pomóc z suchym przy explorowaniu tego miejsca mieszkam niedaleko bo w ligocie!!więc jakby co to informujcie suchego. mój mail jakby co: zcr@wp.pl
a ma ktoś informacje na temat miejsca w brynowie na ulicy ceglanej czy coś ciekawego się tam znajdowało bo też mam miejsce do zweryfikowania gdzie leży jakiś pojazd ale tym razem w wodzie w stawie (jak jest ładna pogoda to widac jego zarysy, a bynajmniej to co z niego zostało)?? :-D
pozdr.ZnaChoR
Napisano
ZnaChoR - myślę, że będę miał bardziej dokładne namiary na miejsce z ciężarówką.Nie ukrywam, że na 100% nie jestem pewien że to jest prawda - ale chce w to wierzyć.Jak będę miał więcej konkretów to dam znać.Fajnie by było coś takiego wydobyć - no nie??
Jeszcze jedno jaki pojazd może być w tym stawie - z okresu wojny???Gdzie dokładnie jest ten staw na Ceglanej??? Też z chęcią tam bym się przejechał i zobaczył to coś"
Napisano
Znachor a widziales ten staw na wlasne oczy? bo wiesz jak to Ty widziales to uwierze na 100%:), a co do tej ciezarowki to d.jack zdobadz jak najwiecej info na ten temat jak mozesz i wtedy bedzie mozna z warsem myslec co i jak z tym fantem:)
Napisano
Może najpierw by sie przydało pojeździc troche piszczałką w tym miejscu. Tak tylko zeby wybadać czy rzeczywiscie cos tam jest.
Napisano
Najpierw trzeba dokładnie ustalić owe" miejsce, a później faktycznie można wykrywaczem sprawdzić.
Napisano
Pobudkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Łopaty w garsc i do poszukiwań
Pod koniec wojny Niemcy dostali zajoba na punkcie zakopywania ciezarowek tygrysow i innego ustrojstwa
slyszalem o zakopaniu wozu parokonnego z wozakiem
Nie no na powaznie - jak mawiał doktor Strawiński do poety Iwana nie wszystko co ludzie powiedzą musi sie okazać prawdą i nie nalezy we wszystko wierzyc , pozatym to miedzy inny mi takie gadki sprawiły ze teraz latam z patelnia po lasach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie