blaszak Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Z dzisiejszych wykopków.Może ktoś z Was będzie wiedział od czego te fanty??Wszystko zostało znalezione w miejscu okrążenie Wielkopolskiej BK.Łańcuch o wydłużonych ogniwach z dziwnym zakończeniem
blaszak Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Skorupa miny??Wewnątrz był zamoczony proszek koloru turkusowego(niebieskiego)
blaszak Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 To były moje pierwsze wykopki na które się wybrałem no i niestety bez rewelacji:(( no ale trudno,może następnym razem pójdzie lepiej.Chyba nie każdy zaczynał od wykopania hełmu,broni i innych lepszych rzeczy.Ja dopiero wciągam się w ten temat.kokesh a skąd wiesz że nie było tam WBK??Trochę czytałem na ten temat zanim tam pojechałem.Pozdro!
blaszak Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Zapalnik od pocisku artyleryjskiego??Na tym mniejszym jest podziałka naokoło
pokemon Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Nie przejmuj się. Pierwsze koty za płoty! Szukajcie a znajdziecie! Pozdro :-)
szwed Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 blaszak łańcuch z dziwnym zakończeniem jest to łańcuch używany w zaprzęgach konnych . to dziwne zakończenie przekłada się przez większe oczka , kółka w łańcuchu i w ten sposób można łańcuch skrócić, zrobić pętle czy coś takiego zeby naprzykład dyszel od wozu był przy koniu . koniarze by to jakoś fachowo nazwali. pozdrowienia.
blaszak Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 OK,dzięki ja się na tym nie znam:))Może to wojenne?Wszystkie te fanty wyszły na tej drodze na odcinku 1,5km
Domino(*) Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Same śmieci a ten zapalnik mosięzny jest od I wojennego szrapnela.
j35 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Panowie ,wyluzujcie troszkę .Widać ,że kolega początkujący i podekscytowany każdym znaleziskiem.Przypomnijcie sobie swoje pierwsze fanty (EK?)I Waszą reakcję na nie.Pzdr.
simon07 Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Blaszak - najważniejsze, żebyś taki zapał utrzymał. Ale uwaga - coś, co po znalezieniu, całe zawalone błotem lub rdzą wygląda kupiasto lubi od czasu do czasu okazać się super fantem. Wiem coś o tym.
pokemon Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Tak, tak, ale nie wiedząc dokładnie co to, należy zachować ostrożność przy wszelkich próbach czyszczenia np. szczotką drucianą :-)
VASILI Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 w sumie j35 ma rację... ja tu o swoich przezyciach z 1 fantami się nie będe rozpisywał bo znwou się pewnie ktoś uczepi szczegółów ale to co mnie skusiło zeby zacząć,,PRZYGODę'' z militariami.. był hełm niemiecki m35 dorwany na złomie za 10zl.. pod rdzą była oryginal farba.. dobra wiem ze trochę nie na temat.. mam nadziejęze admin mi wybaczypozdro
pik78 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Nie wiem jak tam kolegow pierwsze fanty ,ale moj to był svt40 -szmelc ale jednak :)
Pytanie
blaszak
Z dzisiejszych wykopków.
Może ktoś z Was będzie wiedział od czego te fanty??
Wszystko zostało znalezione w miejscu okrążenie Wielkopolskiej BK.
Łańcuch o wydłużonych ogniwach z dziwnym zakończeniem
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.