VASILI Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 witam jak w temacie....wykopałem wczoraj ,,PERKUNA'' z pochwą do której niestety dostało się troche ziemi.... pochwa (na szczęście była nasmarowana ropą od wewnątrz) podczas wyjmowania go z pochwy.. ziemia..i rdza... okropnie zgrzyta... Na pochwie są 3 małe dziurki... przez nie dostała sie zemia... prosze o radę z góry pozdroP.S jutro podrzuce foty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Wymyć gorącą wodą lub ropą i daj fotke to się dalej wykombinuje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andczub Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 WASILI jak można zasmarować ropą ?????????????????????? czy to pytanie to żart z PERKUNEM ??? Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 żaden żart... może troszke źle sformuowałem sorki... jak go wyjołem z pochwy to bardzo mocno było można odczuć z środka pochwy i bagnetu zapach ropy........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Czy to ropa oliwa czy inny smar zapachy bywają bardzo podobne. Wszystkie to ropopochodne substancje. Zwłaszcza stare specyfiki mają podobny zapach.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 w sumie też prawda.. w każdym razie jakaś substancja ropopochodna :D znajduje się w pochwie :D :D :D :D i co radzicie?? elektrolize jej zafundować.. czy mocznie w nafcie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Po zdemontowaniu dławika elektrolize. Na koniec mosiężnym wyciorem do broni doczyścić środek. Całość pomalować i na ściane.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 dzięki za rade za 15 min rzuce fote.. a propo malowania..pochwa ma drobne ubytki.... znaczy wżery czy malowac farbą bezpośrednio na metal czy najpierw szpachla na te wżery??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Ja bym spachlował i dał podkład ale koledzy się oburzą. Jest taka szpachla z włóknami do łatania dziur na wylot.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 .O WILKU MOWA.:D;D POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Ja bym sam bagnet też do elektrolizy, a i okładki dorobił.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 na okładki mam juz taki stary ciemny kawałek drewna.. ale zdrowy :D bagnet mam zamiar do elektrolizy dać a pochwe... hhmmm na jaki kolor radzicie pochwe malować..??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Kol Vasili kpisz czy o drogę pytasz z tym kolorem?jak nie masz lepszych pomysłów to walnij ją na różowo będzie inaczej niz u wszystkich.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 JEZU... CHODZI MI mniej więcej na jaki kolor... wiem że na zielony...i to dość jasny.. ale konkrety.. koledzy konkrety.. przecież nie na różowo te pochwe pomaluje co?? żarty żartami ale wielu już ludzi odeszło przez takie żarty.......pozdro ( mówie o tej twojej wypowiedzi,,..kpisz czy o drogę pytasz z tym kolorem?jak nie masz lepszych pomysłów to walnij ją na różowo będzie inaczej niz u wszystkich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Nie na zielony i to doś jasny.Polskie pochwy skoro nie były malowane na różowo to pewnie na khaki.A moze na niebiesko w rózowe helikopterki?Sam wybiez jak nie wiesz.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 ha ha ha... zaraz ci podam, linka do strony z kolorem pochwy vz24 to się przekonamy.. kolor... mniej wićej... taki!!http://bogdansc.republika.pl/perkun_Wz24.htmp.s nie widzisz przypadkiem różowych słoników?? Jak nie to dobrrze.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Ja bym wyelektrolizował pochwę nawet nie wyjmując dławika. Dławik wyjął bym po elektrolizie, jeśli by wyszedł - jest na jednym nicie z przodu, czasem ten nit zgnije, więc nie ma problemu. Potem Cortanin, mycie benzyną i płótno z żywicą na dziury. I potem szpachla - do wygładzenia. Malowanie - może być na czarno lub khaki. Ja tam zawsze daję khaki. Przepis na khaki: puszka zielonej + puszka brązowej + ok. 0,5 puszki żółtej farby, najlepiej tej samej firmy. Żółtej może trochę być więcej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Ja bym niemalował pochwy, straci urok.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Pochwa jest w całkiem niezłym stanie. W niektórych miejscach są jeszcze resztki farby (ale tylko śladowe ilości)Mój ojciec również twierdził aby jej nie malowac bo nie będzie juz wyglądała oryginalnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Pochwa jest w całkiem niezłym stanie. W niektórych miejscach są jeszcze resztki farby (ale tylko śladowe ilości) Mój ojciec również twierdzil ze straci oryginalność jak ją pomaluje. Ale ja mimo wszystko wolałem sie poradzić ekspertówdzięki za wszystki rady :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Jak na sprzedaż, to może lepiej nie malować. W elektrolizie zejdzie ci farba.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.